Νέος διευθύνων σύμβουλος στα Ελληνικά Ναυπηγεία

Δευτέρα, 30 Μαρτίου 2009 13:28
UPD:13:41

Την τοποθέτηση του Akio Ito στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου των Ελληνικών Ναυπηγείων, σε αντικατάσταση του Reinhard Kuhlmann, ανακοίνωσε σήμερα η ThyssenKrupp Marine Systems, επιβεβαιώνοντας σχετικό δημοσίευμα της «Ν», στις 21 Μαρτίου.

Ο 38χρονος Ito, ο οποίος είναι αυτή τη στιγμή μέλος του δ.σ. της ThyssenKrupp Umformtechnik GmbH, θα αναλάβει τα νέα του καθήκοντα την 1η Απριλίου, αναφέρει η εταιρεία στην ανακοίνωσή της.

Ο Kuhlmann θα μετακινηθεί στην TKMS Blohm + Voss Nordseewerke GmbH, ως πρόεδρος του εκτελεστικού της συμβουλίου.

Όπως ανέφερε η «Ν» στο δημοσίευμα της 21ης Μαρτίου, προαναγγέλλοντας την αλλαγή κορυφής στα Ελληνικά Ναυπηγεία, κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Ελλάδα, ο Reinhard διαχειρίστηκε τις διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση για την παραλαβή του πρώτου από τα 4 υποβρύχια που κατασκευάζει η εταιρεία του για λογαριασμό του Πολεμικού Ναυτικού, όπως και την τακτοποίηση οικονομικών εκκρεμοτήτων, με απαιτήσεις του Σκαραμαγκά από τη ελληνική κυβέρνηση.

Μέχρι στιγμής, ωστόσο, δεν επήλθε συμφωνία με το Πολεμικό Ναυτικό για την παραλαβή του πρώτου υποβρυχίου («Παπανικολής»), το οποίο παρουσιάζει αποκλίσεις από τις συμφωνημένες προδιαγραφές, ενώ μόλις πρόσφατα έχει τεθεί σε φάση διευθέτησης μέρος των οικονομικών εκκρεμοτήτων με το Δημόσιο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα