ΥΠΑΝ: Σύντομα το ν/σ για την αιολική ενέργεια

Τρίτη, 31 Μαρτίου 2009 15:24

Σε σύντομο χρονικό διάστημα θα προωθηθεί το νομοσχέδιο για την αιολική ενέργεια, σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη. Απευθύνοντας χαιρετισμό σε εκδήλωση που διοργάνωσε το Φόρουμ «ΑΓΟΡΑ ΙΔΕΩΝ» με θέμα «Πράσινη Επιχειρηματικότητα και Τοπική Ανάπτυξη» ανέφερε πως βασικό στόχος του νομοσχεδίου θα είναι η μείωση της γραφειοκρατίας προκειμένου να αυξηθούν οι επενδύσεις τον τομέα αυτό.

Μιλώντας στην Ημερίδα η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ¶ννα Διαμαντοπούλου ανέφερε ότι προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος της πράσινης επιχειρηματικότητας σε συνδυασμό με την τοπική ανάπτυξη απαιτείται ένα τιτάνιο έργο, με αναγκαίες θεσμικές παρεμβάσεις, με την δημιουργία Υπουργείου Περιβάλλοντος και δράσεις σε επιμέρους τομείς όπως η Παιδεία (εκπαίδευση σε όλες τις βαθμίδες για θέματα περιβάλλοντος και πράσινης ανάπτυξης).

Ο βουλευτής της ΝΔ και πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήρισε θετικό το γεγονός ότι υπάρχει έστω και μια υποτυπώδης διακομματική συναίνεση σε θέματα που συνδέονται με την πράσινη ανάπτυξη.

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και μέλος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής Σπύρος Κουβέλης ανέφερε ότι θα πρέπει να δοθεί έμφαση στην αλλαγή της άποψης ότι από τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ) οι περισσότερο ωφελημένοι είναι οι επενδυτές και μετά η τοπική κοινωνία.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα