Μπαρόζο: Η σύνοδος της G20 δεν θα δώσει θαυματουργή λύση

Τρίτη, 31 Μαρτίου 2009 18:51
UPD:21:40

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής εξέφρασε την πεποίθηση πως η σύνοδος του Λονδίνου θα καταλήξει σε συγκεκριμένα αποτελέσματα και σε πολύ σημαντικά συμπεράσματα».

Την άποψη πως θα ήταν χρήσιμη η διεξαγωγή και μίας ακόμη διεθνούς συνόδου κορυφής το 2009 εξέφρασε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ, καθώς, όπως ανέφερε, δεν πρέπει να αναμένεται μια «θαυματουργή λύση» για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης από την επικείμενη σύνοδο της G20 στο Λονδίνο.

Εξεφρασε πάντως την πεποίθηση πως η σύνοδος θα καταλήξει σε συγκεκριμένα αποτελέσματα και σε πολύ σημαντικά συμπεράσματα».

Από την πλευρά του, ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί είναι αποφασισμένος να εγκαταλείψει τη σύνοδο αν δεν ικανοποιηθεί από τα αποτελέσματά της, όπως δήλωσε η Γαλλίδα υπουργός Οικονομικών Κριστίν Λαγκάρντ στο βρετανικό δίκτυο BBC.

«Θα πρέπει να έχουμε αποτελέσματα, δεν υπάρχει επιλογή. Η κρίση είναι πολύ σοβαρή για να επιτρέψουμε να γίνει μια σύνοδος κορυφής για το τίποτα» είχε δηλώσει νωρίτερα σήμερα ο Σαρκοζί από την κεντρική Γαλλία.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα