Ασιατικά Χρηματιστήρια

Τετάρτη, 01 Απριλίου 2009 05:29
UPD:05:43

Ανοδικά κινήθηκαν οι ασιατικές μετοχές με τα υψηλότερα κέρδη να σημειώνουν οι μετοχές των αυτοκινητοβιομηχανιών και των εταιρειών με εμπορεύματα φυσικής πραγωγής εν μέσω εικασιών ότι οι ΗΠΑ θα αφήσουν τις General Motors Corp. και Chrysler LLC να αποτύχουν, μετά την άνοδο των τιμών των πρώτων υλών.

Οι μετοχές της Honda Motor Co., που πραγματοποιεί περισσότερο από το ήμισυ των πωλήσεών της στη Βόρεια Αμερική, αναρριχήθηκαν 6,9% και οι μετοχές της Hyundai Motor Co. της Νότιας Κορέας σημείωσαν άνοδο 5,2% εν μέσω προσδοκιών ότι θα αυξήσουν το μερίδιό τους στην αγορά των ΗΠΑ. Η αμερικανική κυβέρνηση είναι έτοιμη να αφήσει την Chrysler να χρεοκοπήσει και να πουληθεί, ενώ η General Motors φαίνεται να οδεύει προς χρεοκοπία, σύμφωνα με ανθρώπους που γνωρίζουν καλά το θέμα. Οι μετοχές της Santos Ltd. της τρίτης σε μέγεθος εταιρείας πετρελαιοειδών και φυσικού αερίου της Αυστραλίας, σημείωσαν άνοδο 2,8%, μετά την άνοδο των τιμών του πετρελαίου.

Ο MSCI Asia Pacific Index αναρριχήθηκε 1,8% φθάνοντας στις 82,41 μονάδες στις 10:52 π.μ. στο Τόκιο μετά τις απώλειες δύο ημερών του 5,3%. Ο δείκτης τον Μάρτιο σημείωσε άνοδο 7,6%, σημειώνοντας κέρδη για πρώτη φορά το 2009, καθώς κάποιοι επενδυτές στοιχημάτισαν ότι οι ανά τον κόσμο κυβερνήσει θα καταφέρουν να περιορίσουν τη χρηματοπιστωτική κρίση και θα αναζωογονήσουν την παγκόσμια ανάπτυξη.

Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei 225 σημείωσαν άνοδο 2,4% φθάνοντας στις 8.301,50 μονάδες. Στη Νότια Κορέα ο δείκτης Kospi σημείωσε άνοδο 2,6%. Ελαφρά διαφοροποίηση σημείωσε ο βασικός δείκτης στο Χρηματιστήριο της Αυστραλίας.

Χθες ο Standard & Poor’s 500 Index στις ΗΠΑ αναρριχήθηκε 1,3%.

Σήμερα η έκθεση Tankan στην Ιαπωνία έδειξε ότι η εμπιστοσύνη μεταξύ των μεγάλων βιομηχανιών υποχώρησε στο μείον 58, και σε χαμηλά επίπεδα ρεκόρ, χαμηλότερα των προβλέψεων των οικονομικών αναλυτών.

Το αργό πετρέλαιο για παράδοση Μαΐου σημείωσε άνοδο 2,6% φθάνοντας στα 49,66 δολ. το βαρέλι χθες στη Ν. Υόρκη, κλείνοντας το πρώτο τρίμηνο του έτους με άνοδο 11%. Ο δείκτης των έξι κυριοτέρων μετάλλων που διαπραγματεύονται στο London Metal Exchange (LME) σημείωσε άνοδο 2,1%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα