Σε νέα ιστορικά χαμηλά ο δείκτης PMI

Τετάρτη, 01 Απριλίου 2009 11:10
UPD:11:26

Στις 38,2 μονάδες υποχώρησε το Μάρτιο ο δείκτης υπευθύνων προμηθειών (PMI Markit) της Ελλάδας, έναντι 38,9 μονάδων τον Φεβρουάριο, καταγράφοντας νέο ιστορικό χαμηλό.

Οι συνθήκες στον ελληνικό μεταποιητικό τομέα επιδεινώθηκαν για έβδομο συνεχή μήνα, παρουσιάζοντας πτώση με επιταχυνόμενο ρυθμό και τον Μάρτιο, με περαιτέρω απότομη πτώση της παραγωγής, των νέων παραγγελιών και της απασχόλησης. Οι 50 μονάδες διαχωρίζουν την επέκταση από την συρρίκνωση.

Σύμφωνα με το Markit, αρνητικά επηρέασε η απότομη πτώση των εισερχόμενων νέων εργασιών ενώ ιδιαίτερα μειωμένες ήταν οι παραγγελίες από την εγχώρια αγορά.

«Ο ρυθμός μείωσης των αδιεκπεραίωτων εργασιών επιταχύνθηκε σε τιμή ρεκόρ στην ιστορία της έρευνας το Μάρτιο, ενισχύοντας τα επίπεδα δραστηριότητας», επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση.

«Ωστόσο, η μείωση των αδιεκπεραίωτων εργασιών δεν στάθηκε ικανή να αντισταθμίσει πλήρως τη συρρίκνωση των νέων εργασιών. Η ύπαρξη πλεονάζοντος προσωπικού οδήγησε τους κατασκευαστές στη βελτιστοποίηση της οργάνωσης του εργατικού δυναμικού τους κατά τη διάρκεια του μήνα και, ως εκ τούτου, στη μείωση δαπανών», σύμφωνα με την ανακοίνωση.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα