Γενική απεργία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα την Πέμπτη

Τετάρτη, 01 Απριλίου 2009 17:28

Οι εργαζόμενοι στο Τραμ θα πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργία.

Γενική απεργία αύριο, σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, με ζητήματα αιχμής τις διεκδικήσεις για την προστασία των εργασιακών, ασφαλιστικών και οικονομικών αιτημάτων, στο πλαίσιο της κρίσης.

Στην απεργία παίρνουν μέρος εργαζόμενοι στην υγεία, την παιδεία, στις συγκοινωνίες, σε δημόσιες υπηρεσίες και ταμεία.

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα Νοσοκομεία, τα Κέτρα Υγείας, το ΕΚΑΒ, Υπηρεσίες Πρόνοιας και τα Θεραπευτήρια.

Οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς συμμετέχουν με στάσεις εργασίας, προκειμένου να διευκολυνθούν οι απεργοί για τη μετακίνηση τους στις συγκεντρώσεις.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε από τη ΓΣΕΕ, οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς θα πραγματοποιήσουν στάσεις εργασίας, ως εξής:

Στο Μετρό και τον ΗΣΑΠ από την έναρξη της βάρδιας έως 09:00 το πρωί και από 21:00 έως τη λήξη της βάρδιας.

Στην ΕΘΕΛ και τον ΗΛΠΑΠ από έναρξη της βάρδιας έως 08:00 το πρωί και από 22:00 έως λήξη της βάρδιας.

Οι εργαζόμενοι στο Τραμ θα πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργία, όπως επίσης και οι εργαζόμενοι στους Σιδηροδρόμους, όπως ανακοινώθηκε.

Οι λεωφορειακές γραμμές EXPRESS που εξυπηρετούν το αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από τις 05.00 μέχρι τις 08.00 και από τις 22.00 μέχρι τις 24.00.

Στην απεργία συμμετέχει η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ) και οι Λιμενεργάτες. Οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας θα λάβουν μέρος στην κινητοποίηση με στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι έως τις 16:00, ενώ λόγω της απεργίας ακυρώνονται 70 πτήσεις της ΟΑ και 23 της Aegean τροποποιούνται τα δρομολόγια σε πέντε και 23 πτήσεις αντίστοιχα.

Στο πλαίσιο της κινητοποίησης θα πραγματοποιηθεί αύριο η κεντρική απεργιακή συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ στις 11.00 π.μ. στο Πεδίο Αρεως και θα ακολουθήσει πορεία προς τη Βουλή.

Στοιχεία Μαρτίου

Στοιχεία, που αφορούν στις απολύσεις, διαθεσιμότητες, υποχρεωτικές άδειες και εκ περιτροπής εργασία, το μήνα Μάρτιο 2009, ανακοίνωσε χθες η ΓΣΕΕ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, που προέρχονται απο το Παρατηρητήριο του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ, τον Μάρτιο :

1) Ανακοινώθηκαν ή και πραγματοποιήθηκαν σε όλη την χώρα 4019 απολύσεις και 398 διαθεσιμότητες.

2) Ανακοινώθηκαν ή και πραγματοποιήθηκαν σε 18 επιχειρήσεις εκ περιτροπής εργασία (ελαστικές μορφές απασχόλησης) σε περίπου 3.500 εργαζόμενους.

3) Ανακοινώθηκαν προγράμματα εθελούσιας εξόδου που θα επηρεάσουν περίπου 3550 εργαζόμενους.

4) Στις επιχειρήσεις γούνας του Ν. Καστοριάς από τον Οκτώβριο του 2008 έως και σήμερα έγιναν περίπου 800 απολύσεις.

Τα ανωτέρω στοιχεία αφορούν τους κλάδους Βιομηχανίας, Μεταποίησης Κλωστοϋφαντουργίας, εμπόριο και κατασκευές.

Η Γεωγραφική καταγραφή και οι περιοχές αφορούν κυρίως : Κεντρική - Ανατολική Μακεδονία, Θράκη, Πελοπόννησος ,Αττική, Βοιωτία, Εύβοια, όπως ανακοινώθηκε.

Η ανακοίνωση καταλήγει, ότι από το Νοέμβριο του 2008 έως και σήμερα χάθηκαν 16.831 θέσεις εργασίας και πραγματοποιήθηκαν 2448 διαθεσιμότητες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα