Σε υψηλά τριών μηνών ο Nikkei

Παρασκευή, 03 Απριλίου 2009 09:46

Στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων τριών μηνών έκλεισε σήμερα ο Nikkei στο Τόκιο, εν μέσω αισιοδοξίας για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας.

Ειδικότερα, το επενδυτικό κλίμα επηρέασαν θετικά τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν για τις βιομηχανικές παραγγελίες Φεβρουαρίου στις ΗΠΑ, οι οποίες αυξήθηκαν για πρώτη φορά σε διάστημα επτά μηνών, καθώς και η συμφωνία των ηγετών της G20 για τη διοχέτευση 1,1 τρισ. δολαρίων στις διεθνείς αγορές.

«Οι επενδυτές γίνονται όλο και περισσότερο αισιόδοξοι σχετικά με τις οικονομίες σε ολόκληρο τον κόσμο και αυτό αναμένεται να διατηρήσει σε ανοδική τροχιά τις μετοχές για κάποιο διάστημα», επισημαίνει ο Γιοσινόρι Ναγκάνο της Daiwa Asset Management.

Ο Nikkei ενισχύθηκε κατά 30,06 μονάδες, κλείνοντας στις 8.749,84 μονάδες. Πρόκειται για τα υψηλότερα επίπεδα κλεισίματος από τις 9 Ιανουαρίου.

Ο ευρύτερος δείκτης Topix διαμορφώθηκε στις 831,36 μονάδες, αυξημένος κατά 4,7%.

Στο επίκεντρο του αγοραστικού ενδιαφέροντος ο κλάδος των blue-chip, με τους τίτλους εξαγωγέων όπως η Sony και να καταγράφουν σημαντικά κέρδη.

Στο μεταξύ, η αποδυνάμωση του γιεν έναντι του δολαρίου – το οποίο ξεπέρασε ενδοσυνεδριακά τα 100 γιεν – στήριξε τις μετοχές των αυτοκινητοβιομηχανιών, όπως η Toyota.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα