Επισκόπηση οικονομικού Τύπου

Σάββατο, 04 Απριλίου 2009 09:37
UPD:19:31

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Καταιγισμός μέτρων για αύξηση δημοσίων εσόδων".

Η εφημερίδα τονίζει "τη μείωση κατά 50% των τελών ταξινόμησης όλων των αυτοκινήτων για τέσσερις μήνες, ειδικές ρυθμίσεις για τα μεταχειρισμένα Ι.Χ. που έχουν εκτελωνιστεί, παράταση μέχρι 30/6/2009 των ευνοϊκών ρυθμίσεων για ρύθμιση ληξιπροθέσμων χρεών και την περαίωση φορολογικών υποθέσεων, θέσπιση αφορολογήτων ορίων για το ΕΤΑΚ, καθώς και πρόσθετα μέτρα για τον περιορισμό της φοροδιαφυγής και της «σπατάλης» στο δημόσιο περιλαμβάνει το φορολογικό νομοσχέδιο που κατατέθηκε χθες τη Βουλή".

ΕΞΠΡΕΣ: "Περαίωση έως 30 Ιουνίου και μείωση κεφαλαίου Α.Ε. Εως 7 Αυγούστου τα μειωμένα κατά 50% τέλη ταξινόμησης, προβλέπει το φορολογικό ν/σ".

Η εφημερίδα γράφει ότι "στην τόνωση των αγορών που πλήττονται ιδιαίτερα από την οικονομική κρίση, όπως του αυτοκινήτου, των κατασκευών και του χρηματιστηρίου, αποσκοπούν οι ρυθμίσεις που προβλέπονται στο φορολογικό νομοσχέδιο, το οποίο κατέθεσε χθες το Υπουργείο Οικονομικών".

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Γρίφος η αυτοδυναμία. Πανελλαδική δημοσκόπηση με κάλπη της Metron analysis".

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "η πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές φέρνει το ΠΑΣΟΚ στην πρώτη θέση με 32,2% και ακολουθεί η ΝΔ με 29,4% (διαφορά 2,9%). Στην τρίτη θέση βρίσκεται το ΚΚΕ 7,9% και ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 7,5%, το ΛΑΟΣ με 5,6% και οι Οικολόγοι-Πράσινοι με 3,2%".

ΚΕΡΔΟΣ: "Ομοβροντία διευκολύνσεων με νομοσχέδια των υπουργείων Οικονομίας και Εσωτερικών που κατατέθηκαν χθες".

Η εφημερίδα υπογραμμίζει ότι "με αιχμή την ελαστικοποίηση του πόθεν έσχες για να μπει ζεστό χρήμα στην αγορά και τη στήριξη των επιχειρήσεων των οποίων η μετοχική τους αξία επλήγη από την κρίση, η κυβέρνηση κατέθεσε χθες πολυνομοσχέδιο με μία πραγματική ομοβροντία παροχών και διευκολύνσεων, με απώτερο στόχο τη δημιουργία ενός ακόμη εργαλείου αντιμετώπισης της κρίσης".

Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΠΕΝΔΥΤΗ: "Πρόωρη ανάσταση στα χρηματιστήρια του κόσμου".

Η εφημερίδα υποστηρίζει "φως στο βάθος του τούνελ βλέπουν οι αγορές, καθώς εμφανίζονται τα πρώτα σημάδια σταθεροποίησης, γεγονός που πυροδοτεί προσδοκίες στους επενδυτές ότι αργά ή γρήγορα θα τεθεί υπό έλεγχο η παγκόσμια κρίση. Τα τελευταία θετικά νέα από το Λονδίνο, την Κίνα και τις ΗΠΑ έδωσαν μεγάλη ώθηση στα χρηματιστήρια, εντείνοντας την αισιοδοξία ότι θα συνεχιστεί το ράλι των μετοχών και θα κλείσει κι άλλο η ψαλίδα των αποτιμήσεων, οι οποίες έχουν υποστεί τεράστια απομείωση τους τελευταίους 17 μήνες".



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα