Ναυάγησε η εξαγορά της Sun από την IBM

Δευτέρα, 06 Απριλίου 2009 11:07
UPD:11:12

Ματαιώθηκε η συμφωνία εξαγοράς της Sun Microsystems Inc. από την IBM έναντι 7 δισ. δολαρίων, μετά την αδυναμία επίτευξης συμφωνίας μεταξύ των δύο εταιρειών ως προς την τιμή και τους όρους της εξαγοράς.

Ματαιώθηκε η συμφωνία εξαγοράς της Sun Microsystems Inc. από την IBM έναντι 7 δισ. δολαρίων, μετά την αδυναμία επίτευξης συμφωνίας μεταξύ των δύο εταιρειών ως προς την τιμή και τους όρους της εξαγοράς, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές τις οποίες επικαλείται το Bloomberg.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Sun ενημέρωσε το περασμένο Σάββατο την IBM ότι αποχωρεί από τις αποκλειστικές συνομιλίες με τον αμερικανικό κολοσσό, αφού είχε απορρίψει την πρόταση εξαγοράς του μετοχικού της κεφαλαίου έναντι 9,40 δολαρίων ανά μετοχή –τιμή που η Sun έκρινε πολύ χαμηλή. Στην τιμή αυτή περιλαμβανόταν πριμ 11% στην τελευταία τιμή κλεισίματος της μετοχής, η οποία έκανε ράλι 71% τις τελευταίες 2,5 εβδομάδες εν αναμονή της εξαγοράς.

Μετά το άδοξο τέλος των διαπραγματεύσεων για τη μεγαλύτερη συμφωνία στον τεχνολογικό κλάδο εντός του έτους, εντείνονται οι πιέσεις στον συνιδρυτή και πρόεδρο του ΔΣ της Sun, Σκοτ ΜακΝίλι, για αναζήτηση νέου «μνηστήρα», καθώς η εταιρεία κατασκευής διακομιστών αναμένεται να ανακοινώσει τις μεγαλύτερες ζημίες των τελευταίων έξι ετών λόγω της πτώσης των παραγγελιών.

Σύμφωνα με τις πηγές του Bloomberg, ο λόγος που η Sun αποχώρησε από τις διαπραγματεύσεις ήταν η μη εκχώρηση εχεγγύων ότι η IBM θα κλείσει τη συμφωνία ακόμη και εάν οι εταιρείες συναντούσαν εμπόδια ή υπήρχαν καθυστερήσεις.

Ωστόσο, δεν έχει γίνει ακόμη σαφές εάν οι συνομιλίες έχουν διακοπεί οριστικά ή εάν πρόκειται να ξεκινήσει νέος κύκλος διαπραγματεύσεων μεταξύ των εταιρειών, σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα