Φ. Πετραλιά: Αξιοποίηση του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου κατά της κρίσης

Συνάντηση της υπουργού Απασχόλησης με τον Επίτροπο Σπίντλα
Δευτέρα, 06 Απριλίου 2009 15:29

H υπουργός Απασχόλησης Φάνη Πάλλη-Πετραλιά σε συνέντευξη Τύπου μετά τη συνάντησή της με τον αρμόδιο Επίτροπο Βλαντιμίρ Σπίντλα.

Τη διαβεβαίωση πως η κυβέρνηση και η Κομισιόν εργάζονται από κοινού για να αξιοποιήσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις χρηματοδοτήσεις του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου, προκειμένου να μετριαστούν οι επιπτώσεις της κρίσης και να ενισχυθεί η απασχόληση, έδωσε η υπουργός Απασχόλησης Φάνη Πάλλη-Πετραλιά σε δηλώσεις της μετά τη συνάντηση με τον αρμόδιο Επίτροπο Βλαντιμίρ Σπίντλα.

Ανέφερε ακόμη ότι ως τον Ιούνιο θα έχουν προκηρυχθεί ανάλογα έργα ύψους περίπου μισού δισ. ευρώ και μέχρι το τέλος του χρόνου το ποσό αυτό θα ανέλθει στο ένα δισ. ευρώ.

Φ. Πάλλη-Πετραλιά: Επιταχύνουμε τις δράσεις για την αναχαίτιση της κρίσης

Φ. Πάλλη-Πετραλιά: Επιταχύνουμε τις δράσεις για την αναχαίτιση της κρίσης

Ο κ. Σπίντλα από την πλευρά του επισήμανε ότι στην Ελλάδα για την περίοδο 2000-2006 ένα εκατομμύριο άτομα υποστηρίχθηκαν με περίπου 4,7 δισ. ευρώ του Κοινωνικού Ταμείου, ενώ για την περίοδο από το 2007 έως το 2013 ο αντίστοιχος προϋπολογισμός φτάνει τα 4,3 δισ. ευρώ.

Επίσης, εμφανίστηκε αισιόδοξος για την αντιμετώπιση της κρίσης από τη χώρα μας, προτρέποντας όμως σε πιο δυναμική αντιμετώπιση όπως αυτή του επιχειρησιακού προγράμματος «ανάπτυξη ανθρωπίνων πόρων» που θα βοηθήσει στην ανταπόκριση στις προκλήσεις.

Ερωτηθείσα για τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης στο Δημόσιο μετά την καταδικαστική απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, η κ. Πετραλιά έκανε λόγο για κύκλο διαβουλεύσεων με στόχο το ασφαλιστικό καθεστώς των γυναικών να λαμβάνει πολύ σοβαρά υπόψη τις ιδιαιτερότητες και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι Ελληνίδες.

Από την πλευρά του ο κ. Σπίντλα σημείωσε ότι οι ευρωπαϊκοί μηχανισμοί είναι διατεθειμένοι να είναι εποικοδομητικοί στο βαθμό του εφικτού αν και υπογράμμισε, ότι σύμφωνα με την ευρωπαϊκή νομοθεσία δεν είναι δυνατόν να συνδέονται διατάξεις ή ρυθμίσεις με το φύλο.

Ερωτηθείς σχετικά με τις εξελίξεις στις εργασιακές σχέσεις, δήλωσε ότι δεν μπορεί να υπάρχει ασφάλεια χωρίς ευκαμψία στην εργασία, αλλά και δεν υπάρχει ευκαμψία χωρίς ασφάλεια, δηλαδή ότι η πολιτική της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είναι ότι αυτά τα δυο πρέπει να είναι πάντοτε στο ίδιο επίπεδο, τόσο η ασφάλεια όσο και η ευκαμψία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα