Κοινό επενδυτικό κεφάλαιο τεσσάρων δισ. δολ. από Ιαπωνία-Βενεζουέλα

Τετάρτη, 08 Απριλίου 2009 10:29

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες δήλωσε ότι θέλει να προμηθεύσει την Ιαπωνία στο μέλλον με 1 εκατ. βαρέλια την ημέρα, ή περίπου το ένα τρίτο της παραγωγής της χώρας.

Κοινό επενδυτικό κεφάλαιο ύψους τεσσάρων δισ. δολαρίων δημιούργησαν Βενεζουέλα και Ιαπωνία, όπως ανακοίνωσε χθες το Καράκας.

Σύμφωνα με την κυβέρνηση της Βενεζουέλας, το κεφάλαιο αυτό εντάσσεται στο πλαίσιο «πακέτου» ιαπωνικών επενδύσεων στο πετρέλαιο, τα πετροχημικά προϊόντα και την παραγωγή υγροποιημένου φυσικού αερίου.

Σημειώνεται ότι το Καράκας αναζητά πηγές χρηματοδότησης, προκειμένου να καλύψει το έλλειμμα στον κυβερνητικό προϋπολογισμό, λόγω της μεγάλης πτώσης τις τιμής του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές.

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες, ο οποίος επισκέφθηκε το Τόκιο αυτήν την εβδομάδα και βρίσκεται στην Κίνα, δήλωσε ότι θέλει να προμηθεύσει την Ιαπωνία στο μέλλον με 1 εκατ. βαρέλια την ημέρα, ή περίπου το ένα τρίτο της παραγωγής της χώρας.

Η χώρα του συμφώνησε με την Κίνα να δανειστεί 8 δισ. δολάρια διαμέσου διμερών συμφωνιών. Το Καράκας θα αποπληρώσει τα δάνεια αυτά με προμήθειες σε αργό πετρέλαιο και καύσιμα.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα