Ελβετία: Παγώνουν τα κονδύλια προς τον ΟΟΣΑ

Τετάρτη, 08 Απριλίου 2009 14:13
UPD:14:16

Σε πάγωμα των κονδυλίων που προορίζονταν για τον ΟΟΣΑ προχώρησε η Ελβετία σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το γεγονός ότι συμπεριλήφθηκε στη «γκρίζα» λίστα των φορολογικών παραδείσων, που έχει καταρτίσει ο διεθνής οργανισμός.

«Η Ελβετία έκανε χρήση του δικαιώματος αρνησικυρίας για να μπλοκάρει το ποσό των 136.000 ευρώ, το οποίο προοριζόταν για τη συνεργασία της ομάδας των 20 με τον ΟΟΣΑ», ανέφερε εκπρόσωπος του ελβετικού υπουργείου υπουργείου Οικονομικών.

«Το ποσό είναι σχετικά μικρό, αλλά πρόκειται για μια χειρονομία συμβολική και έντονη, μια διαμαρτυρία», πρόσθεσε η εκπρόσωπος, διαβεβαιώνοντας ότι η Αυστρία, το Βέλγιο και το Λουξεμβούργο, χώρες που επίσης συμπεριλαμβάνονται στη «γκρίζα» λίστα του ΟΟΣΑ, υποστήριξαν την κίνηση της Ελβετίας.

Υπό τις διεθνείς πιέσεις, η Ελβετία -της οποίας η ετήσια οικονομική συμβολή στον ΟΟΣΑ ανέρχεται στο ποσό των 6,5 εκατ. ευρώ- κατέληξε τον Μάρτιο στο να αποδεχθεί να χαλαρώσει το τραπεζικό απόρρητο, σύμφωνα με τα κριτήρια του διεθνούς οργανισμού.

Συμπεριλήφθηκε, ωστόσο, στη «γκρίζα» λίστα φορολογικών παραδείσων που κατήρτισε ο οργανισμός με αφορμή τη Σύνοδο Κορυφής της ομάδας των 20 στις 2 Απριλίου στο Λονδίνο.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα