ING: Σχέδια για πώληση ενεργητικού έως €8 δισ.

Πέμπτη, 09 Απριλίου 2009 10:13
UPD:11:02

Στην πώληση στοιχείων ενεργητικού, με στόχο την άντληση έως οκτώ δισ. ευρώ (10,6 δισ. δολ.) προσανατολίζεται ο ολλανδικός χρηματοοικονομικός όμιλος ING Groep.

Η διοίκηση της ING, η οποία έλαβε πέρυσι οικονομική ενίσχυση από το κράτος, εκτιμά ότι θα πουλήσει 10-15 μονάδες, αποκομίζοντας γύρω στα έξι με οκτώ δισ. ευρώ, αναφέρει η εταιρεία σε σημερινή ανακοίνωσή της.

«Μια ομάδα μικρότερων επιχειρήσεων με ασαφείς προοπτικές όσον αφορά στην κυριαρχία της στην αγορά καταναλώνει ένα δυσανάλογο ποσό κεφαλαίων», τονίζει η ING, σημειώνοντας πως η πώληση των μονάδων αυτών θα της επιτρέψει να απελευθερώσει περίπου τέσσερα δισ. ευρώ.

Η εταιρεία, η οποία δημιουργήθηκε το 1743, ανακοίνωσε το Φεβρουάριο ότι αποφάσισε να αναθεωρήσει τις δραστηριότητές της μετά τις ζημίες ύψους 3,71 δισ. ευρώ που εμφάνισε στο τέταρτο τρίμηνο.

Σύμφωνα με την ING, η μονάδα λιανικής στην Ουκρανία δεν θα επηρεασθεί, ενώ οι μονάδες ασφαλειών ζωής σε Κίνα και Ιαπωνία θα εξετασθούν. Στις ΗΠΑ, ο όμιλος θα διερευνήσεις «στρατηγικές επιλογές».

Οι μετοχές του έχουν υποχωρήσει μέχρι στιγμής φέτος στο Χρηματιστήριο του ¶μστερνταμ κατά 28%, έναντι πτώσης 8,9% που έχει σημειώσει ο δείκτης Bloomberg Banks and Financial Services Index.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα