Σερβία: Βοήθεια 168 εκατ. € από το πρόγραμμα IPA της ΕΕ

Πέμπτη, 09 Απριλίου 2009 10:48
UPD:11:05

Ο αντιπρόεδρος της σερβικής κυβέρνησης και υπεύθυνος για τις διαδικασίες ολοκλήρωσης της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, κ. Bozidar Djelic και ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στη Σερβία, κ. Josep Lloveras υπέγραψαν συμφωνία για τη χρήση πόρων συνολικού ύψους 168 εκατ. ευρώ από το πρόγραμμα IPA του 2008.

Πρόκειται για άλλη μία δόση της συνολικής οικονομικής βοήθειας ύψους 1 δισ. ευρώ που η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει αποφασίσει να διαθέσει στη Σερβία κατά τη διάρκεια της περιόδου 2007 - 2012 για την προώθηση μεταρρυθμίσεων στον τομέα της ολοκλήρωσης της Σερβίας με τις δομές της ΕΕ, επεσήμανε ο κ. Djelic μετά από την υπογραφή της συμφωνίας, προσθέτοντας πως οι πόροι θα χρησιμοποιηθούν για τη χρηματοδότηση 36 έργων σε διαφορετικούς τομείς με σκοπό τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών.

Το μεγαλύτερο μέρος των πόρων ή 45 εκατ. ευρώ θα κατευθυνθεί προς τους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης της χώρας.

Η υπογραφή της συμφωνίας αποτελεί ισχυρή ένδειξη της υποστήριξης που η ΕΕ παρέχει στην προώθηση των μεταρρυθμίσεων στη Σερβία, δήλωσε με τη σειρά του ο κ. Lloveras, συμπληρώνοντας πως η οικονομική βοήθεια που παρέχεται στη Σερβία έχει ως στόχο την ανάπτυξη και την ενίσχυση της δημοκρατίας, τη διευκόλυνση των διαδικασιών εφαρμογής των προτύπων της ΕΕ και την ενίσχυση του δημοσίου τομέα.

Βalkan Markets Daily



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα