Δεν αυξάνεται το όριο των πέντε ημερών για το φρέσκο γάλα

Πέμπτη, 09 Απριλίου 2009 16:55
UPD:17:02

Δεν αυξάνεται το όριο και η εγγύηση των πέντε ημερών για το φρέσκο γάλα, διαβεβαίωσε σήμερα στη Βουλή, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μιχάλης Παπαδόπουλος, διαψεύδοντας ότι υπάρχει τέτοια πρόθεση από την πλευρά της κυβέρνησης.

Απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Ν. Μωραΐτη, ο κ.Παπαδόπουλος σημείωσε ότι το στοίχημα για τη κυβέρνηση είναι η απορρόφηση όλης της παραγωγής του φρέσκου γάλακτος σε συνεννόηση με τους κτηνοτρόφους και τις βιομηχανίες.

Επίσης, ο υφυπουργός παρέπεμψε στις υπουργικές αποφάσεις που εκδόθηκαν και προβλέπουν την υποχρεωτική χρησιμοποίηση της αναλογίας ελληνικού νωπού και συμπυκνωμένου γάλακτος 80 προς 20 στο ελληνικό παραδοσιακό γιαούρτι, γεγονός που ενισχύει -όπως είπε- την αγορά του ελληνικού νωπού γάλακτος. Παράλληλα, επεσήμανε ότι με υπουργικές αποφάσεις μειώθηκε η ειδική εισφορά που κατέβαλε ο παραγωγός στο ΕΛΟΓΑΚ από 0,50% ανά κιλό αξίας όλων των ειδών του γάλακτος σε 0,25%.

Από την πλευρά του,ο κ.Μωραϊτης υποστήριξε ότι οι κτηνοτρόφοι έχουν περιέλθει σε απελπιστική κατάσταση, λόγω της πολιτικής που ακολουθεί η κυβέρνηση, την οποία κατηγόρησε δεν στηρίζει τον παραγωγό.

Ο κ.Παπαδόπουλος απάντησε ότι μέσα στον επόμενο μήνα θα ανακοινωθούν μέτρα τα οποία θα λύνουν βασικά θεσμικά ζητήματα των κτηνοτρόφων. «Τα μέτρα αυτά-υποστήριξε- θα δίνουν μια σημαντική πνοή και ελάφρυνση στον κτηνοτροφικό κλάδο».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα