Τραπεζικό «ράλι»

Τι έγινε στις αγορές
Παρασκευή, 10 Απριλίου 2009 00:01
REUTERS /LUCAS JACKSON

Ένα τραπεζικό «ράλι» επεφύλασσε η χθεσινή συνεδρίαση, τελευταία της εβδομάδας, για τη Wall Street και τις μεγάλες κεφαλαιαγορές της Ευρώπης. Το έναυσμα της ανόδου έδωσε η Wells Fargo, η δεύτερη μεγαλύτερη πάροχος στεγαστικών δανείων στις ΗΠΑ, η οποία εξέπληξε ευχάριστα τους επενδυτές με τις εκτιμήσεις της για κέρδη 3 δισ. δολαρίων το πρώτο τρίμηνο του έτους.

Στην είδηση αυτή προστέθηκαν οι πληροφορίες ότι οι αμερικανικές τράπεζες πέρασαν με επιτυχία τα λεγόμενα «τεστ ακραίων συνθηκών». Η πρωταγωνίστρια της ημέρας Wells Fargo είδε τη μετοχή της στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης να κάνει άλμα 20%.

Οι Βank of America και JP Morgan Chase ακολούθησαν με κέρδη περίπου 18% και 12% αντίστοιχα. Ο επιμέρους δείκτης των τραπεζών S&P Financials όδευε προς υψηλά διμήνου με κέρδη άνω του 7%.

Με κέρδη ολοκληρώθηκε η εβδομάδα (αφού σήμερα οι αγορές είναι κλειστές λόγω της Μεγάλης Παρασκευής των Καθολικών) και για τις ευρωπαϊκές μετοχές.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst ενισχύθηκε χθες 2% στις 777,0 μονάδες, ενώ σε εβδομαδιαία βάση είχε κέρδη 0,8%. Στο Λονδίνο ο FTSE100 ενισχύθηκε 1,48% με τις Barclays και Lloyds να καταγράφουν κέρδη 12% και 11% αντίστοιχα. Κέρδη 3% είχε ο Xetra Dax στη Φρανκφούρτη, όπου η Hypo Real Estate είδε τη μετοχή της να καταγράφει άνοδο 14,2%.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα