ΥΠΟΙΟ: Δεν ωραιοποιούμε τα πράγματα

Σάββατο, 11 Απριλίου 2009 13:04
UPD:16:39

«Δεν ωραιοποιούμε τα πράγματα αλλά δεν έχει έρθει και ολοκληρωτική καταστροφή», δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γιάννης Παπαθανασίου από την Τρίπολη σχετικά με την παγκόσμια οικονομική κρίση και τις επιπτώσεις της στην ελληνική κοινωνία.

Ο κ. Παπαθανασίου σημείωσε ότι η Ελλάδα έχει επηρεαστεί από την κρίση στον τομέα του τουρισμού, ο οποίος είναι o «πιο ευαίσθητος τομέας και έχουν επηρεαστεί και άλλοι τομείς όπως η οικοδομή».

Συμπλήρωσε επίσης ότι η κυβέρνηση παρακολουθεί την κατάσταση, κάνει όποιες παρεμβάσεις χρειάζεται και υπογράμμισε ότι «δεν είναι ωραίο να καταστροφολογούμε γιατί αυτό λειτουργεί κατά της αγοράς».

Επεσήμανε τέλος, πως «είναι προς όφελος και των πολιτών να βάλουμε τάξη στα δημόσια οικονομικά και εμφανίστηκε δυσαρεστημένος με τις τράπεζες, οι οποίες – όπως είπε - δεν ανταποκρίνονται «όσο θα θέλαμε και αυτό γίνεται γιατί δεν λειτουργεί η διατραπεζική αγορά».

Κατά την επίσκεψή του στην Τρίπολη ο ΥΠΟΙΟ συναντήθηκε αρχικά με τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Νίκο Αγγελόπουλο και συζήτησε μαζί του για το κλείσιμο του Γ΄ΚΠΣ και την έναρξη του ΕΣΠΑ. Στη συνέχεια επισκέφθηκε το Επιμελητήριο Αρκαδίας, όπου συναντήθηκε με τους κοινωνικούς και παραγωγικούς φορείς του νομού.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα