Ζήνων: Ολοκληρώθηκε η πώληση της «Ζήνων Αυτοματισμοί ΑΒΕΤΕ»

Δευτέρα, 13 Απριλίου 2009 19:55

Την πώληση της θυγατρικής της Ζήνων Αυτοματισμοί ΑΒΕΤΕ ολοκλήρωσε την Παρασκευή η Ζήνων Τεχνολογίες Αυτοματισμών ΑΕ, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Ζήνων ΑΕ.

Προστίθεται επίσης πως το 51,8% πωλήθηκε στον κ. Ευάγγελο Θεοδώρου, κύριο μέτοχο της εταιρεία Θεοδώρου Αυτοματισμοί ΑΒΕΤΕ και το 48,2% σε τρίτα φυσικά πρόσωπα που αυτός υπέδειξε βάσει του από 06.03.2009 σχετικού δεσμευτικού Προσυμφώνου.

Το τίμημα ανήλθε σε 910.000 ευρώ που εξοφλήθη ολοσχερώς και περιελάμβανε την πώληση του 100% της θυγατρικής εταιρείας Ζήνων Αυτοματισμοί ΑΒΕΤΕ με κεφάλαιο 252.000 ευρώ εκ των οποίων τα 60.000 ευρώ αφορούσαν το ιδρυτικό κεφάλαιο, ενώ τα υπόλοιπα 192.000 ευρώ αφορούσαν εισφορά μηχανημάτων και λοιπού εξοπλισμού της Ρομποτικής, η οποία είχε αποτιμηθεί από Επιτροπή του άρθρου 9 του Ν 2190/1920.

Στην πωληθείσα εταιρεία μεταβιβάστηκε, με αναγνώριση όλων των δικαιωμάτων του, το σύνολο του προσωπικού του κλάδου Ρομποτικής της εταιρείας.

Σημειώνεται επίσης πως το άμεσο κέρδος για τη Ζήνων Τεχνολογίες Αυτοματισμών Α.Ε. από τη συναλλαγή αυτή ανήλθε σε 600.000 ευρώ περίπου, μη συμπεριλαμβανομένου του οφέλους από την απάλειψη των ενδεχόμενων υποχρεώσεων αποζημίωσης προς το προσωπικό που μεταφέρθηκε, το οποίο καθ' υπολογισμόν ανέρχεται στο ποσό των 250.000 Ευρώ περίπου.

Την ίδια ημερομηνία υπεγράφη συμφωνητικό με τη Ζήνων Αυτοματισμοί ΑΒΕΤΕ για τη διάθεση, εκ μέρους αυτής, επ αμοιβή του απαραίτητου προσωπικού προς υλοποίηση του υπολοίπου των ανεκτέλεστων έργων της εταιρείας Ζήνων Τεχνολογίες Αυτοματισμών Α.Ε.

Διευκρινίζεται ότι θα ακολουθήσει η προβλεπόμενη από τον Κανονισμό του Χ.Α. πρόσθετη πληροφόρηση του επενδυτικού κοινού αναφορικά με την ως άνω μεταβίβαση.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα