ΟΠΕΚ: «Ικανοποιητική» η τρέχουσα τιμή του πετρελαίου

Τρίτη, 14 Απριλίου 2009 10:46

«Ικανοποιητική» χαρακτήρισε την τρέχουσα τιμή του αργού ο υπουργός Πετρελαίου του Κουβέιτ, σεΐχης ¶χμαντ Αμπντάλα αλ Σαμπάχ, μιλώντας στο εθνικό πρακτορείο ειδήσεων KUNA.

«Είμαστε ικανοποιημένοι από την παρούσα τιμή του πετρελαίου», δήλωσε ο ίδιος, εκτιμώντας ως πρόωρο το ενδεχόμενο μείωσης της παραγωγής πριν από την προγραμματισμένη σύνοδο του ΟΠΕΚ στις 28 Μαΐου.

Όπως υπογράμμισε, οποιαδήποτε αναφορά στο ενδεχόμενο να μειωθεί η παραγωγή του προϊόντος από τις χώρες μέλη του ΟΠΕΚ είναι πρόωρ. Για κάτι τέτοιο θα συνεξετασθούν πολλοί παράγοντες, ιδίως η παραγωγή των κρατών μη μελών του καρτέλ, πρόσθεσε.

Εν τω μεταξύ, ο ομόλογός του από το Κατάρ, Αμπντάλα μπεν Χάμαντ αλ Ατίγια, τόνισε πως μία τιμή για το πετρέλαιο μεταξύ 40 και 50 δολαρίων είναι «ρεαλιστική», λόγω της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης.

Σε σημερινή συνέντευξή του στην ιρανική εφημερίδα Χαμσαχρί, ο αντιπρόσωπος του Ιράν στον ΟΠΕΚ, Μοχαμάντ Αλί Χατιμπί, εκτιμά πως είναι δυνατόν να υπάρξει νέα μείωση της παραγωγής «εάν η ζήτηση μειωθεί περισσότερο έως την σύνοδο» του οργανισμού.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλ. Πρακτορείο



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα