Προς νέο κύκλο απολύσεων η Yahoo

Τετάρτη, 15 Απριλίου 2009 09:00
UPD:09:07

Σε νέο κύκλο περικοπών του λειτουργικού της κόστους ετοιμάζεται να προχωρήσει η Yahoo! Inc, απολύοντας εκατοντάδες εργαζομένους της, σύμφωνα με καλά πληροφορημένη πηγή, την οποία επικαλείται το Reuters.

Οι απολύσεις θα ανακοινωθούν πιθανότατα την ερχόμενη Τρίτη, όταν η εταιρεία θα δώσει στη δημοσιότητα τα αποτελέσματά της για το πρώτο τρίμηνο, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Ο αμερικανικός κολοσσός, στο τιμόνι του οποίου κάθισε τον Ιανουάριο η Κάρολ Μπαρτζ, αναζητά τρόπους να διατηρηθεί στις πρώτες θέσεις στη βιομηχανία του Διαδικτύου. Πρόσφατα στελέχη της συναντήθηκαν με ανθρώπους της Microsoft για να συζητήσουν σχετικά με τις αναζητήσεις στο Διαδίκτυο.

Για το πρώτο τρίμηνο του 2009, η διοίκηση της εταιρείας αναμένει μείωση των πωλήσεων κατά 16% στα 1,53 δισ. δολάρια.

Η Yahoo, δεύτερη τη τάξει στις υπηρεσίες αναζήτησης στο Διαδίκτυο, είχε προβεί σε απολύσεις και τον Δεκέμβριο, υπό τον προηγούμενο διευθύνοντα και συνιδρυτή της Τζέρυ Γιανγκ. Στα τέλη του 2008 απασχολούσε περίπου 13.600 εργαζόμενους, 1.600 λιγότερους από ό,τι το τρίτο τρίμηνο του 2008.

Η εταιρεία δεν σχολίασε τις πληροφορίες περί απολύσεων, οι οποίες ήλθαν στην δημοσιότητα για πρώτη φορά χθες από τις σελίδες της εφημερίδας New York Times.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, Γαλλ. Πρακτορείο



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα