Intel: Ικανοποίηση από τα κέρδη α’ τριμήνου

Τετάρτη, 15 Απριλίου 2009 11:19

Την εκτίμηση ότι η αγορά προσωπικών υπολογιστών «έφτασε στον πάτο» κατά τη διάρκεια του πρώτου τρίμηνου εξέφρασε η διοίκηση της Intel, υποδηλώνοντας ότι οι συνθήκες στον τεχνολογικό κλάδο ενδεχομένως να έχουν αρχίσει να βελτιώνονται.

Η αμερικανική κατασκευάστρια ημιαγωγών ανακοίνωσε μείωση της κερδοφορίας της για την ανωτέρω περίοδο κατά 55%, ξεπερνώντας, παρόλα αυτά, της προβλέψεις που είχε διατυπώσει στα μέσα Ιανουαρίου. Όπως τόνισε η διοίκησή της, η εταιρεία επωφελήθηκε των μέτρων περικοπής κόστους και της αυξημένης ζήτησης.

«Το τρίμηνο ήταν καλύτερο απ’ ό,τι αναμενόταν», δήλωσε ο οικονομικός διευθυντής της Intel, Στέισι Σμιθ.

Επικαλούμενη την αβεβαιότητα στην αγορά, η εταιρεία αρνήθηκε, πάντως, για δεύτερη φορά, να διατυπώσει επίσημες προβλέψεις για τα έσοδα του τρέχοντος τριμήνου. Οι μετοχές της υποχώρησαν σχεδόν κατά 5% στις χθεσινές μετασυνεδριακές συναλλαγές.

Όσον αφορά στα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου, τα καθαρά κέρδη της Intel διαμορφώθηκαν στα 647 εκατ. δολάρια ή 12 σεντς ανά μετοχή, από 1,4 δισ. δολάρια ή 25 σεντς ανά μετοχή ένα χρόνο νωρίτερα. Τα έσοδά της διαμορφώθηκαν στα 7,1 δισ. δολάρια, περίπου 26% χαμηλότερα σε σχέση με πέρυσι.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα