ΠΑΣΟΚ: Επιβεβαιώνονται οι προβλέψεις μας για την οικονομία

Δηλώσεις Λ. Κατσέλη για την έκθεση της ΤτΕ
Τετάρτη, 15 Απριλίου 2009 14:47
UPD:17:08

Λ. Κατσέλη: Επιβεβαιώνονται οι προβλέψεις μας για την οικονομία

«Η έκθεση του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας επιβεβαιώνει τις προβλέψεις που είχαμε κάνει ήδη από τις αρχές του χρόνου», δήλωσε η πολιτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Οικονομίας, Λούκα Κατσέλη, σχετικά με τη δημοσιοποίηση της έκθεσης του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, Γ. Προβόπουλου.

«Η ύφεση, η έκρηξη της ανεργίας και η δημοσιονομική εκτροπή δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν με αποσπασματικά μέτρα, που ρίχνουν τα βάρη στους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους, οι οποίοι στηρίζουν την αγορά», επισήμανε η κ. Κατσέλη και πρόσθεσε τα εξής:

«Ο τόπος χρειάζεται μια αξιόπιστη κυβέρνηση, που θα έχει τη βούληση να στηρίξει την πραγματική οικονομία, να διοχετεύσει την απαραίτητη ρευστότητα στην αγορά, να προωθήσει τις επενδύσεις, να στηρίξει την αγοραστική δύναμη των μεσαίων και χαμηλών εισοδηματικών στρωμάτων και να εξαλείψει την κακοδιαχείριση και την φοροδιαφυγή».

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Παπακωνσταντίνου που τόνισε ότι οι προβλέψεις της Τράπεζας της Ελλάδος «είναι εξαιρετικά δυσμενείς και έρχονται σε αντίθεση με όσα έχουμε ακούσει από την κυβέρνηση», ενώ επισήμανε ταυτόχρονα «την επείγουσα ανάγκη εφαρμογής ενός ολοκληρωμένου και μακρόπνοου σχεδίου οικονομικής πολιτικής».

«Το ΠΑΣΟΚ έχει επισημάνει πως τα αποσπασματικά μέτρα της κυβέρνησης, τα οποία είναι συνήθως σε λάθος κατεύθυνση, δεν βοηθούν την χώρα να αντιμετωπίσει την κρίση», ανέφερε χαρακτηριστικά.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΕΛΛ



Σχολιασμένα