Σερβία: Συμφωνία ελεύθερου εμπορίου με τη Λευκορωσία

Πέμπτη, 16 Απριλίου 2009 10:17

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός οικονομίας και περιφερειακής ανάπτυξης της Σερβίας, κ. Mladjan Dinkic και ο υπουργός εξωτερικών της Λευκορωσίας, κ. Sergei Martynov υπέγραψαν συμφωνία ελεύθερου εμπορίου μεταξύ των δύο χωρών, στην οποία προβλέπεται η αμοιβαία κατάργηση τελωνειακών δασμών και άλλων επιβαρύνσεων στις διμερείς εμπορικές συναλλαγές.

Η συμφωνία είναι πολύ σημαντική για τη Σερβία καθώς θα της επιτρέψει να εξάγει προϊόντα σε μία μεγάλη αγορά, επεσήμανε μετά την υπογραφή της ο κ. Dinkic, προσθέτοντας πως οι ξένοι επενδυτές με παραγωγική δραστηριότητα στη Σερβία θα έχουν τα ίδια πλεονεκτήματα στην αγορά της Λευκορωσίας με αποτέλεσμα την αύξηση των σερβικών εξαγωγών.

Στη συμφωνία προβλέπεται η αμοιβαία κατάργηση των τελωνειακών δασμών και των λοιπών επιβαρύνσεων στα προϊόντα που διακινούνται μεταξύ των δύο χωρών με εξαίρεση τη ζάχαρη, το οινόπνευμα, τα τσιγάρα, τα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα και λεωφορεία καθώς και τα ελαστικά αυτοκινήτων, τα οποία θα συνεχίσουν να υπάγονται στο προηγούμενο τελωνειακό καθεστώς.

Balkan Markets Daily



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα