Κάτω από τα 46 δολ. οι τιμές πετρελαίου

Τρίτη, 21 Απριλίου 2009 10:01

Κάτω από τα 46 δολάρια έχει σταθεροποιηθεί σήμερα η τιμή του αργού, έπειτα από απώλειες σχεδόν 9% που κατέγραψε την προηγούμενη συνεδρίαση, με τους επενδυτές να αναμένουν περαιτέρω ενδείξεις από τις ΗΠΑ όσον αφορά στη ζήτηση.

Το ενδιαφέρον της αγοράς στρέφεται και πάλι στην κατάσταση της αμερικανικής οικονομίας, καθώς η ανακοίνωση της Bank of America για εκτίναξη των «κακών» δανείων της ώθησε προς τα κάτω τα διεθνή χρηματιστήρια και τις αγορές εμπορευμάτων.

Στις 09:07 (ώρα Ελλάδος), η τιμή του αμερικανικού ελαφρού αργού στα συμβόλαια παράδοσης Μαΐου – τα οποία λήγουν σήμερα – διαμορφωνόταν στα 45,82 δολάρια το βαρέλι, μειωμένη κατά έξι σεντς. Τη Δευτέρα, «βυθίστηκε» κατά 4,45 δολάρια.

Στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων του Λονδίνου, η τιμή του πετρελαίου τύπου Brent ενισχυόταν κατά τέσσερα σεντς στα 49,90 δολάρια το βαρέλι.

«Φαίνεται πως οι traders προσπαθούν να ξεχωρίσουν το θόρυβο στα οικονομικά στοιχεία και τις εταιρικές ανακοινώσεις από τις ΗΠΑ. Είναι ακόμη ελαφρώς μπερδεμένοι όσον αφορά το αν αυτός είναι ο “πάτος” της αγοράς ή αν θα έρθουν και χειρότερα», σημειώνει ο Μπεν Γουέστμορ της National Australia Bank.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι τιμές πετρελαίου κυμαίνονται μέσα στο στενό εύρος των 46-55 δολαρίων κατά τη διάρκεια του τελευταίου μήνα, κινούμενες σταθερά ανοδικά από τα μέσα Φεβρουαρίου, όταν βρίσκονται στο επίπεδο των 35 δολαρίων περίπου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα