LG Electronics: Ζημίες 146 εκατ. δολ. το α’ τρίμηνο

Τρίτη, 21 Απριλίου 2009 10:20

Ζημίες ανακοίνωσε για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο η LG Electronics, καθώς η διεθνής οικονομική κρίση έπληξε τη ζήτηση για κινητά τηλέφωνα και τηλεοράσεις, ενώ η μονάδα τηλεοράσεων επίπεδης οθόνης εμφάνισε ζημίες.

Ειδικότερα, η τρίτη μεγαλύτερη κατασκευάστρια κινητών τηλεφώνων στον κόσμο εμφάνισε καθαρές ζημίες 197,6 δισ. γουόν (146 εκατ. δολ.), έναντι κερδών 422,2 δισ. γουόν ένα χρόνο νωρίτερα. Οι αναλυτές ανέμεναν, κατά μέσο όρο, ζημίες 142,5 δισ. γουόν.

Οι πωλήσεις της νοτιοκορεάτικης εταιρείας, συμπεριλαμβανομένων των θυγατρικών της στο εξωτερικό, ενισχύθηκαν κατά 15% στα 12,85 τρισ. γουόν. Τα λειτουργικά της κέρδη υποχώρησαν κατά 25% στα 455,6 δισ. γουόν, έναντι 287,7 δισ. γουόν που ανέμεναν οι αναλυτές.

Στη μονάδα κινητών, τα κέρδη της εταιρείας μειώθηκαν το πρώτο τρίμηνο κατά 41% στα 262,6 δισ. γουόν. Σημειώνεται ότι τα κέρδη από τα κινητά τηλέφωνα αναλογούσαν πέρυσι στο 75% των λειτουργικών κερδών της LG. Οι πωλήσεις μειώθηκαν κατά 7% στις 22,6 εκατ. συσκευές, ενώ το περιθώριο λειτουργικής κερδοφορίας υποχώρησε στο 6,7% από 13,9% που ήταν ένα χρόνο νωρίτερα.

Σημειώνεται ότι επιδείνωση των οικονομικών τους αποτελεσμάτων για το τελευταίο τρίμηνο ανακοίνωσαν και οι ανταγωνίστριες της LG Electronics, Nokia και Sony Ericsson, καθώς η οικονομική ύφεση αποθάρρυνε τους καταναλωτές από την αγορά κινητών τηλεφώνων.

Παρόλα αυτά, οι Nomura Holdings και Deutsche Bank αναθεώρησαν προς τα πάνω την αξιολόγησή τους για την LG κατά τη διάρκεια του τελευταίου μήνα, εν μέσω προσδοκιών για επιστροφή της εταιρείας στην κερδοφορία το τρέχον τρίμηνο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα