Οργή Παπανδρέου για το δημοσιονομικό έλλειμμα

«Υπό εγκατάλειψη η υγεία»
Τετάρτη, 22 Απριλίου 2009 11:47
UPD:13:44
AΠΕ/ΠΑΥΛΟΣ ΜΑΚΡΙΔΗΣ

«Η κυβέρνηση έχει εγκαταλείψει την υγεία», υποστήριξε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου μετά την επίσκεψή του στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο, ενώ δήλωσε εξοργισμένος για το δημοσιονομικό έλλειμμα και τα «80 δισ.€ επιπλέον δημόσιο χρέος τα τελευταία πέντε χρόνια».

«Μας εξοργίζει που η Ελλάδα βρίσκεται στο στόχαστρο μέσα στην Ευρωπαϊκή Ενωση με 5% έλλειμμα, με 80 δισ. επιπλέον δημόσιο χρέος τα τελευταία πέντε χρόνια από την κυβέρνηση της ΝΔ», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Παπανδρέου και πρόσθεσε:

ΠΑΣΟΚ
Γ. Παπανδρέου: Πού πήγαν τα λεφτά του ελληνικού λαού;

Γ. Παπανδρέου: Πού πήγαν τα λεφτά του ελληνικού λαού;

«Το απλό ερώτημα που έχει πλέον ο Έλληνας πολίτης είναι, πού πήγαν αυτά τα λεφτά του ελληνικού λαού. Δεν πήγαν σίγουρα στην υγεία, σίγουρα δεν πήγαν στην παιδεία, σίγουρα δεν πήγαν στην πρόνοια, πήγαν σε σπατάλες και σε ημέτερους».

«Η κυβέρνηση –υποστήριξε- έχει εγκαταλείψει την υγεία, έχει εγκαταλείψει τις υποδομές και το προσωπικό της πέντε χρόνια τώρα, δεν επενδύει στην υγεία και δεν διαθέτει τα απαραίτητα κονδύλια».

«Η κυβέρνηση έχει εγκαταλείψει την υγεία, έχει εγκαταλείψει τις υποδομές, έχει εγκαταλείψει το προσωπικό», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και παρατήρησε: «Είναι απαράδεκτο ένα νοσοκομείο να μην έχει το απαραίτητο νοσηλευτικό προσωπικό, ιατρικό προσωπικό, να μην έχει μηχανήματα βασικά για τις μονάδες εντατικής θεραπείας ή άλλα χειρουργεία. Να μην έχει λειτουργήσει το τμήμα επειγόντων περιστατικών, που υπάρχει εδώ και χρόνια, λόγω έλλειψης προσωπικού ή κάποιων τεχνικών λαθών, να μην υπάρχει η βούληση για τη λειτουργία ενός τέτοιου σημαντικού για την Ελλάδα νοσοκομείου. Μας έχουν κουράσει οι συνεχείς δικαιολογίες της κυβέρνησης ότι δήθεν υπάρχουν κάποια γραφειοκρατικά εμπόδια όπως π.χ. το ΑΣΕΠ, αλλά δεν μας φταίει η αξιοκρατία».

Ο Γιώργος Παπανδρέου δεσμεύθηκε ότι παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, το ΠΑΣΟΚ ως κυβέρνηση θα βρει τα χρήματα για να υπάρξει το κατάλληλο προσωπικό στη δημόσια υγεία, λέγοντας ότι κάθε χρόνο θα γίνονται τουλάχιστον 3.000 προσλήψεις νοσηλευτικού προσωπικού.

«Αναφορικά με τις σημερινές εξαγγελίες του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Γιώργου Παπανδρέου, έχουν ληφθεί αποφάσεις, οι οποίες δια νόμου έχουν κατοχυρωθεί από τη Βουλή», απάντησε με ανακοίνωσή του το υπουργείο Υγείας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
«Η κυβέρνηση έχει εγκαταλείψει την Υγεία»

«Η κυβέρνηση έχει εγκαταλείψει την Υγεία»

Ακολούθως, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επισκέφθηκε το Κέντρο Υγείας Νέας Μηχανιώνας στο οποίο διαπίστωσε έλλειψη σε προσωπικό και εξοπλισμό. Ο κ. Παπανδρέου συζήτησε με τους γιατρούς και το προσωπικό, οι οποίοι κατήγγειλαν ότι πλέον ένας γιατρός αντιστοιχεί σε 6.000 κατοίκους, καθώς τα τελευταία χρόνια έχει αυξηθεί σημαντικά ο πληθυσμός της περιοχής (τα καλοκαίρια σχεδόν διπλασιάζεται).

Αμέσως μετά, ο κ. Παπανδρέου επισκέφθηκε, εκτός προγράμματος, απόρους σε γεύμα αγάπης που παρέθετε εκείνη την ώρα ο Δήμος Νέας Μηχανιώνας, και συνομίλησε μαζί τους.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα