Ενισχύονται οι τιμές του «μαύρου χρυσού»

Τετάρτη, 22 Απριλίου 2009 13:06
UPD:13:20

Προς τα 49 δολάρια το βαρέλι ενισχύονται σήμερα οι τιμές του πετρελαίου, εν μέρει λόγω των προσδοκιών για ανάκαμψη της κινεζικής οικονομίας – και κατ’ επέκταση της ζήτησης ενέργειας – φέτος.

Η κεντρική τράπεζα της Κίνας προβλέπει ανάκαμψη της οικονομίας εντός του 2009, παρά την επιβράδυνση του ΑΕΠ στο πρώτο τρίμηνο στο ιστορικό χαμηλό του 6,1%. Η Goldman Sachs αναθεώρησε, άλλωστε, την πρόβλεψή της για την ανάπτυξη της κινεζικής οικονομίας φέτος σε 8,3% από 6,0%.

Στις 12:30 (ώρα Ελλάδος), η τιμή του αμερικανικού ελαφρού αργού στα συμβόλαια παράδοσης Ιουνίου διαμορφωνόταν στα 48,75 δολάρια το βαρέλι, αυξημένη κατά 20 σεντς. Νωρίτερα, είχε υποχωρήσει έως τα 48,02 δολάρια το βαρέλι.

Στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων του Λονδίνου, η τιμή του πετρελαίου τύπου Brent σημείωνε άνοδο 19 σεντς στα 50,01 δολάρια το βαρέλι.

Παρά την αισιοδοξία, πάντως, για την πορεία της κινεζικής οικονομίας, η ζήτηση πετρελαίου παραμένει αδύναμη – κάτι που μαρτυρούν και τα πρόσφατα στοιχεία για τις εισαγωγές της Ιαπωνίας και της Νότιας Κορέας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα