Ισχυροποίηση δολαρίου και γιέν

Πέμπτη, 23 Απριλίου 2009 06:23
UPD:06:35

Ανοδικά κινήθηκε το γιέν και το δολάριο έναντι του ευρώ εν μέσω εικασιών ότι τα τεστ των αμερικανικών τραπεζών από την κυβέρνηση θα αποκαλύψουν ζημίες των περιουσιακών τους στοιχείων αυξάνοντας τη ζήτηση για τα δύο νομίσματα ως καταφύγιο.

Το γιέν κινήθηκε ανοδικά για δεύτερη ημέρα έναντι της βρετανικής λίρας πριν από την ανακοίνωση της βρετανικής κυβέρνησης για ενδεχόμενη συρρίκνωση της οικονομίας για τρίτο συνεχόμενο τρίμηνο, το μακροβιότερο χρονικό διάστημα από το 1991. Το δολάριο της Αυστραλίας υποχώρησε για δεύτερη ημέρα έναντι του δολαρίου των ΗΠΑ και του γιέν μετά τη χθεσινή ανακοίνωση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) ότι η παγκόσμια ύφεση θα επιδεινωθεί περισσότερο από τις εκτιμήσεις, περιορίζοντας τη ζήτηση για περιουσιακά στοιχεία με υψηλότερες αποδόσεις.

Το γιέν αναρριχήθηκε στα 126,95 ανά ευρώ στις 11:22 π.μ. στο Τόκιο από 127,48 που ήταν αργά χθες στη Ν. Υόρκη. Το δολάριο των ΗΠΑ ισχυροποιήθηκε στο 1,2986 ανά ευρώ από 1,3005. Το ιαπωνικό νόμισμα ισχυροποιήθηκε στα 97,76 έναντι του δολαρίου από 98,01.

Το δολάριο της Αυστραλίας υποχώρησε στα 68,80 γιέν από 69,14 γιέν χθες και το δολάριο της Ν. Ζηλανδίας υποχώρησε στα 54,19 γιέν από 54,43.

Το γιέν ισχυροποιήθηκε έναντι και των 16 κυριοτέρων νομισμάτων του κόσμου μετά την ανακοίνωση της πέμπτης μεγαλύτερης τράπεζας των ΗΠΑ από πλευράς περιουσιακών στοιχείων, Morgan Stanley, ότι εμφάνισε μεγαλύτερες των προβλέψεων ζημίες, σε συνδυασμό με τη δήλωση του οικονομικού διευθυντή της Wells Fargo & Co., Χάουαρντ Ατκινς ότι οι πιστώσεις μάλλον δεν έχουν αλλάξει ακόμη πορεία.

Χθες το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) ανακοίνωσε ότι η παγκόσμια οικονομία θα συρρικνωθεί 1,3% φέτος, έναντι της πρόβλεψης του Ιανουαρίου για ανάπτυξη με ρυθμό 0,5%. Το ΔΝΤ προέβλεψε ανάπτυξη 1,9% το επόμενο έτος έναντι της προηγούμενης πρόβλεψης για ανάπτυξη 3%.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD
  • USDJPY



Σχολιασμένα