Προς τα 49 δολ. η τιμή του αργού

Πέμπτη, 23 Απριλίου 2009 12:03
UPD:12:06

Προς τα 49 δολάρια το βαρέλι ενισχύονται οι τιμές του «μαύρου χρυσού», καθώς τα καλύτερα του αναμενόμενου αποτελέσματα της Credit Suisse προσέφεραν αισιοδοξία για τις προοπτικές στον χρηματοοικονομικό κλάδο.

Παρόλα αυτά, το γενικό κλίμα για την ευρύτερη οικονομία και τη ζήτηση πετρελαίου παραμένει αρνητικό, ειδικά μετά τις ζοφερές προβλέψεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για την παγκόσμια οικονομία.

Στις 11:30 (ώρα Ελλάδος), η τιμή του αμερικανικού ελαφρού αργού διαμορφωνόταν στα 48,95 δολάρια το βαρέλι, καταγράφοντας άνοδο 10 σεντς. Στο Λονδίνο, η τιμή του πετρελαίου τύπου Brent ενισχυόταν κατά 6 σεντς στα 49,75 δολάρια το βαρέλι.

Το ΔΝΤ προέβλεψε την Τετάρτη ότι η παγκόσμια οικονομία θα συρρικνωθεί φέτος κατά 1,3%, με τον ταχύτερο ρυθμό από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Τον Ιανουάριο προέβλεπε συρρίκνωσή της κατά 0,5%.

Στο μεταξύ, τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ – τη μεγαλύτερη καταναλώτρια ενέργειας στον κόσμο – εκτινάχθηκαν την περασμένη εβδομάδα σε υψηλά 19 ετών, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η αμερικανική Υπηρεσία Ενέργειας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα