Vivartia:Μείωση της τιμής του φρέσκου γάλακτος

Πέμπτη, 23 Απριλίου 2009 14:42
UPD:18:41

Σε μείωση της τιμής του Φρέσκου Γάλακτος ΔΕΛΤΑ στο 1€ το λίτρο – ανώτατη προτεινόμενη τιμή με ΦΠΑ στα super markets από 1,35€ σήμερα και 1,20€ σε φούρνους και μικρά καταστήματα από 1,58€ - προχωρά ο όμιλος Vivartia.

Παράλληλα, ο όμιλος και η μητρική του εταιρεία, Marfin Investment Group, δεσμεύονται για την παραμονή των κτηνοτροφικών μονάδων της Βορείου Ελλάδος στον παραγωγικό ιστό της εταιρείας.

«Με τις αποφάσεις αυτές αναλαμβάνουν το μερίδιο κοινωνικής ευθύνης που τους αναλογεί προς όφελος των καταναλωτών, της Ελληνικής κτηνοτροφίας αλλά και της Οικονομίας της Πατρίδας μας», επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση.

Σημειώνεται ότι η Vivartia από τις αρχές Απριλίου, παρέθεσε τους προβληματισμούς της σχετικά με την πορεία και το μέλλον της Ελληνικής κτηνοτροφίας (αγελαδινού γάλακτος) και το φρέσκο γάλα, σε σχετικό δελτίο Τύπου.

Συγκεκριμένα, εντόπισε τον κίνδυνο νόθευσης της έννοιας και αντίληψης της διατροφικής αξίας του φρέσκου γάλακτος καθώς και της επαπειλούμενης σύγχυσης του ελληνικού φρέσκου γάλακτος με παρεμφερή προϊόντα μακρύτερης διάρκειας.

Επίσης, έκανε γνωστή τη θέση της για θέσπιση κανόνων και πλήρους διαφάνειας σε όλο το κύκλωμα παραγωγής και διάθεσης του φρέσκου γάλακτος και δήλωσε την ετοιμότητά της να επιτελέσει και η ίδια το καθήκον που της αναλογεί προς την Οικονομία και την Κοινωνία.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σωτήρης Χατζηγάκης εξέφρασε την ικανοποίηση του για την απόφαση μείωσης της τιμής στο γάλα.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΜΙΓ



Σχολιασμένα