Οι βασικοί στόχοι της Εθνικής Λιμενικής Πολιτικής

Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας
Πέμπτη, 23 Απριλίου 2009 20:05

Τους βασικούς στόχους της Εθνικής Λιμενικής Πολιτικής παρουσίασε ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, Αναστάσιος Παπαληγούρας. Όπως ανέφερε, ο σχεδιασμός της ανάπτυξης και του εκσυγχρονισμού του ελληνικού λιμενικού συστήματος λαμβάνει σοβαρά υπόψη την ανάγκη για μείωση των περιβαλλοντικών επιβαρύνσεων που προκαλεί η λιμενική λειτουργία.

Οι στόχοι αυτοί είναι:

α) Η προώθηση ενός συνολικού και ορθολογικού σχεδιασμού του λιμενικού συστήματος και η ανάπτυξη συνεργασιών μεταξύ των λιμένων.

β) Η προσέλευση ιδιωτικών επενδύσεων στους λιμένες.

γ) Η ανάδειξη των λιμένων σε διαμετακομιστικούς μεταφορτωτικούς κόμβους με σημαντική αύξηση της διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων.

Βασική παράμετρος του αναπτυξιακού σχεδιασμού των λιμένων, πρόσθεσε ο υπουργός, αναδεικνύεται η υλοποίηση παρεμβάσεων πού τούς καθιστούν φιλικούς προς τον χρήστη και χαρακτήρισε υπόδειγμα γι`αυτό τα έργα που έχουν γίνει στο λιμάνι του Πειραιά στα τμήματα ακτοπλοΐας και κρουαζιέρας.

Το συνολικό κόστος των λιμενικών έργων ανεξαρτήτως φορέα εκτέλεσης της πηγής χρηματοδότησής τους ανέρχεται περίπου σε 1 δισ. 365 εκατομμύρια Ευρώ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα