China Huiyuan Juice: Στα ύψη οι μετοχές μετά το δημοσίευμα για την Coca-Cola

Παρασκευή, 24 Απριλίου 2009 09:07

Στα υψηλότερα επίπεδα σε χρονικό διάστημα έξι μηνών αναρριχήθηκαν στο Χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ οι μετοχές της China Huiyuan Juice Group Ltd., της μεγαλύτερης εταιρείας παραγωγής φυσικού χυμού στην Κίνα, μετά το δημοσίευμα στην εφημερίδα Wall Street Journal ότι η Coca-Cola Co. ενδέχεται να αγοράσει μειοψηφικό μερίδιο.

Οι μετοχές της Huiyuan αναρριχήθηκαν έως 25% φθάνοντας στα 6,30 δολ. Χονγκ Κονγκ η μία, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη ημερήσια άνοδο από τις 3 Σεπτεμβρίου, συμμετέχοντας τα μέγιστα στην άνοδο του δείκτη MSCI Asia-Pacific. Στις 12:13 μ.μ. στο Χονγκ Κονγκ οι μετοχές της εταιρείας διαπραγματεύθηκαν στα 5,84 δολ. Χονγκ Κονγκ η μία.

Η Coca-Cola εξετάζει τις πιθανότητες μιας συνεργασίας με την Huiyuan που θα ικανοποιήσει τους Κινέζους καταναλωτές, σύμφωνα με χθεσινό δημοσίευμα της Wall Street Journal, επικαλούμενο ανθρώπους που γνωρίζουν καλά το θέμα. Τον περασμένο μήνα η κινεζική κυβέρνηση εμπόδισε τη μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής αναψυκτικών στον κόσμο να εξαγοράσει την Huiyuan προς 2,3 δισ. δολάρια.

Χθες το βράδυ η Coca-Cola αρνήθηκε να σχολιάσει «φήμες».

Από την πλευρά του το κινεζικό υπουργείο Εμπορίου αρνήθηκε ότι η απόφαση που έλαβε είχε σκοπό την προστασία ενός εθνικού σήματος. Είπε δε ότι η προσφορά της Coca-Cola μπορούσε να βλάψει τον ανταγωνισμό μέσω της αύξησης του ελέγχου στην κινεζική αγορά χυμών και αναψυκτικών.

Η σημερινή άνοδος των μετοχών της Huiyuan περιόρισε τις απώλειες του 30% που σημείωσαν αυτές μετά την απόρριψη της συμφωνίας με την Coca-Cola.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα