ΣΕΦ: Δέσμια της γραφειοκρατίας η αγορά φωτοβολταϊκών

Παρασκευή, 24 Απριλίου 2009 10:36

Δέσμια της γραφειοκρατίας παραμένει ακόμη η αγορά φωτοβολταϊκών που κινείται σημειωτόν, την ώρα που η διεθνής αγορά καλπάζει, επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Εταιρειών Φωτοβολταϊκών (ΣΕΦ).

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα αγοράς του ΣΕΦ, το 2008 εγκαταστάθηκαν στη χώρα μας περί τα 10 MW (μεγαβάτ) φωτοβολταϊκών και εκτιμάται ότι πραγματοποιήθηκαν πωλήσεις της τάξης των 20 MW (που αντιστοιχούν σε περίπου 100 εκατ. €). Τα νούμερα αυτά είναι ασήμαντα μπροστά στα 5.500 MW που εκτιμάται ότι εγκαταστάθηκαν διεθνώς το 2008, υπογραμμίζει ο ΣΕΦ.

Αναφέρει ακόμη ότι, ενώ έχουν περάσει τρία χρόνια από την ψήφιση του πρώτου νόμου για την ενίσχυση των φωτοβολταϊκών, το ΥΠΕΧΩΔΕ δεν έχει εκδώσει ακόμη τις απαραίτητες αποφάσεις για τη διευθέτηση των πολεοδομικών ζητημάτων που αφορούν στην εγκατάσταση φωτοβολταϊκών σε εκτός σχεδίου περιοχές.

Ο ΣΕΦ καλεί τους αρμόδιους φορείς να δουν τις προοπτικές (αναπτυξιακές και περιβαλλοντικές) που προσφέρουν τα φωτοβολταϊκά, ενώ παράλληλα καλεί τα μέλη του σε γενική συνέλευση και αρχαιρεσίες στις 8-5-2009.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα