Kirin Holdings: Συμφωνία 2,5 δισ. δολ.. για το υπόλοιπο της Lion Nathan

Δευτέρα, 27 Απριλίου 2009 06:21
UPD:09:53

Συμφωνία για την εξαγορά του λοιπού μεριδίου της Lion Nathan Ltd., το οποίο δεν έχει στην κυριότητά της, αντί ποσού 3,5 δισ. δολ. Αυστραλίας (2,5 δισ. δολ. ΗΠΑ), έκλεισε η μεγαλύτερη ζυθοποιΐα της Ιαπωνίας, Kirin Holdings.

Αποκτά, έτσι, τη δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής μπύρας της Αυστραλίας, σε μια στιγμή που οι πωλήσεις της στην Ιαπωνία υποχωρούν.

Η προσφορά για το 54% που δεν κατέχει η Kirin είναι αξίας 12,22 δολ. Αυστραλίας ανά μετοχή, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Lion Nathan. Η προσφορά της ιαπωνικής ζυθοποιΐας είναι 47% υψηλότερη από την τιμή των μετοχών της Lion στις 22 Απριλίου, μία ημέρα πριν από την ανακοίνωση της Kirin για την προσφορά εξαγοράς.

Η προσφορά των 12,22 δολ. Αυστραλίας ανά μετοχή αποτελείται από 11,50 δολ. σε μετρητά και μερίσματα 72 σεντς.

Η Kirin, κάτοχος της μεγαλύτερης εταιρείας επεξεργασίας γάλακτος και χυμών της Αυστραλίας επιθυμεί να προσθέσει στη γκάμα της και τη μπύρα, καθώς οι πωλήσεις της στην Ιαπωνία προβλέπεται να μειωθούν περίπου 1,7% φέτος. Η Lion Nathan αναμένει να αυξήσει τα κέρδη της έως 16% φέτος, μετά την αύξηση των επενδύσεων σε σήματα μπύρας και την βελτίωση των μονάδων παραγωγής μπύρας.

Οι μετοχές της Lion Nathan σημείωσαν άνοδο έως 43%, φθάνοντας στα 11,84 δολ. Αυστραλίας η μία σήμερα στο Σύδνεϋ, πριν διαπραγματευθούν στα 11,69 δολ. Αυστραλίας η μία στις 11:28 π.μ. τοπική ώρα.

Η Kirin απέκτησε το 45% της Lion Nathan που είχε την έδρα της στη Ν. Ζηλανδία το 1998 αντί ποσού 1,33 δισ. δολ. Ν. Ζηλανδίας (736 εκατ. δολ. ΗΠΑ).

Το μερίδιο της Lion στην αγορά μπύρας της Αυστραλίας είναι 44%, ενώ η Foster’s Group Ltd. έχει μερίδιο 52%.

Η JPMorgan Chase & Co. και η Deutsche Bank AG ήταν σύμβουλοι της Kirin, ενώ σύμβουλος της Lion Nathan ήταν η Caliburn Partnership Pty.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα