Μυτιληναίος: Ολοκληρώθηκε η συμφωνία με Motor Oil

Δευτέρα, 27 Απριλίου 2009 10:14

Την ολοκλήρωση της υπογραφής συμφωνίας με τη Motor Oil(Ελλάς) Διυλιστήρια Κορίνθου Α.Ε. για την από κοινού κατασκευή, λειτουργία και εκμετάλλευση μονάδος συνδυασμένου κύκλου ισχύος 400MW περίπου με καύσιμο φυσικό αέριο εντός των εγκαταστάσεων της MOTOR OIL στους Αγ.Θεοδώρους Κορινθίας, ανακοίνωσε η Μυτιληναίος Α.Ε. - Ομιλος Επιχειρήσεων.

Η συμφωνία ολοκληρώθηκε με την απόκτηση, μέσω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, από την Μυτιληναίος Α.Ε. ποσοστού 65% στην Κόρινθος Power A.E., η οποία κατέχει τις σχετικές με τη μονάδα άδειες, ενώ η ΜOTOR OIL Α.Ε. παραμένει μέτοχος της εταιρείας με ποσοστό 35%.

Το ποσό της σχετικής αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας ανήλθε στο ποσό των Ευρώ 59,4 εκατ. και καλύφθηκε εξολοκλήρου από την ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ Α.Ε.

Την κατασκευή της νέας μονάδος συνδυασμένου κύκλου, αναλαμβάνει η ΜΕΤΚΑ A.E., θυγατρική της ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ Α.Ε. Το χρονοδιάγραμμα του έργου προβλέπει την ολοκλήρωση της κατασκευής της μονάδος σε 28 μήνες, δηλαδή εντός του 2011. Η συνολική επένδυση ανέρχεται στο ποσό των Ευρώ 285 εκατ.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΜΟΗ
  • ΜΥΤΙΛ



Σχολιασμένα