Το ελληνικό χοιρινό κρέας και το αντίστοιχο ευρωπαϊκό είναι απολύτως ασφαλές και υγιεινό για τον καταναλωτή, διαβεβαιώνει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.
Κατά τη διάρκεια σύσκεψης με θέμα τα κτηνιατρικά μέτρα βιοασφάλειας σε σχέση με την ελληνική χοιροτροφία υπό την προεδρία του υφυπουργού Κωνσταντίνου Κιλτίδη διαπιστώθηκαν επίσης τα ακόλουθα:
Η σύγχρονη ελληνική χοιροτροφία, όπως και η αντίστοιχη ευρωπαϊκή, συνιστά έναν δυναμικό κλάδο της κτηνοτροφίας με υψηλότατα επίπεδα κτηνιατρικής βιοασφάλειας.
Ο νέος ιός της γρίπης του χοίρου που εντοπίστηκε στο Μεξικό δεν αποτελεί κίνδυνο για την Ελλάδα και για τις εν γένει χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Το ελληνικό χοιρινό κρέας και το αντίστοιχο ευρωπαϊκό είναι απολύτως ασφαλές και υγιεινό για τον καταναλωτή.
Βάσει της κοινοτικής νομοθεσίας απαγορεύεται οιαδήποτε εισαγωγή ζώντων χοίρων και χοιρινού κρέατος από το Μεξικό.
Στη σχετική ανακοίνωση σημειώνεται ακόμη πως οι Κτηνιατρικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων συνεργάζονται με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης και παρακολουθούν συνεχώς τις εξελίξεις σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο.