Αντίδοτο στη γρίπη των χοίρων

Τι έγινε στις αγορές
Τετάρτη, 29 Απριλίου 2009 00:01

Οι αυξανόμενοι φόβοι για μία πανδημία της γρίπης των χοίρων έριξαν χθες τη σκιά τους στις αγορές μετοχών της Ευρώπης και της Ασίας. Στη Wall Street, ωστόσο η αισθητή βελτίωση του καταναλωτικού κλίματος και μία σειρά από καλύτερα του αναμενομένου εταιρικά αποτελέσματα λειτούργησαν εν πολλοίς ως «αντίδοτο».

Αν και το άνοιγμα βρήκε τους Dow Jones και Nasdaq σε πτωτική τροχιά, από τα μέσα της συνεδρίασης, οι δείκτες ανέκαμψαν και τις τελευταίες ώρες πάλευαν να κρατηθούν σε θετικό έδαφος. Προκαλεί μάλιστα έκπληξη το γεγονός ότι μεταξύ των κλάδων, που εμφάνισαν κέρδη, ήταν και αυτός των αεροπορικών εταιρειών.

Στη γηραιά ήπειρο, οι αερομεταφορείς ήταν μεταξύ των εταιρειών που δέχθηκαν πιέσεις, αν και το πλήγμα ήταν ισχυρότερο για τον τραπεζικό κλάδο και τις επιχειρήσεις εξόρυξης μετάλλων. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 υποχώρησε 1,5% στις 801,24 μονάδες. Απώλειες άνω του 1,5% είχαν και οι γενικοί δείκτες Λονδίνο, Παρίσι και Φραγκφούρτη.

Βαρύ ήταν το κλίμα στα ασιατικά χρηματιστήρια. Στο Τόκιο ο Nikkei υποχώρησε 2,7% στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων τεσσάρων εβδομάδων.

Στις αγορές συναλλάγματος χθες το ευρώ κατάφερε να ανακάμψει έναντι του αμερικανικού δολαρίου και του ιαπωνικού γιεν.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα