Sinopec: Πρόβλεψη για υψηλότερα κέρδη

Τετάρτη, 29 Απριλίου 2009 06:39
UPD:09:40

Αύξηση μεγαλύτερη του 50% ενδέχεται να σημειώσουν τα κέρδη της China Petroleum & Chemical Corp., της μεγαλύτερης ασιατικής εταιρείας διΰλισης πετρελαίου, το πρώτο εξάμηνο της χρήσης, μετά τη μείωση των κρατικών ελέγχων σε συνδυασμό με τη μείωση του κόστους πετρελαίου από τα επίπεδα ρεκόρ.

Το πρώτο τρίμηνο τα καθαρά κέρδη της αναρριχήθηκαν κατά 85%, φθάνοντας στα 11,2 δισ. γουάν (1,6 δισ. δολ.) σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, ανακοίνωσε χθες η εταιρεία, γνωστή ως Sinopec, στο Χρηματιστήριο της Σαγκάης. Τα λειτουργικά κέρδη διαμορφώθηκαν στα 7,3 δισ. γουάν έναντι ζημιών 25 δισ. γουάν το προηγούμενο έτος.

Οι μετοχές της Sinopec σημείωσαν άνοδο έως 3,8% στο Χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ και διατηρήθηκαν στα 5,75 δολ. Χονγκ Κονγκ η μία, σημειώνοντας άνοδο 2,7% στις 10:53 π.μ. Ο δείκτης Hang Seng σημείωνε άνοδο 1,4%. Από τις 29 Μαρτίου οι μετοχές της εταιρείας έχουν ενισχυθεί κατά 22% μετά την αύξηση των κερδών της το 2008, μεγαλύτερη των εκτιμήσεων των αναλυτών. Την ίδια χρονική περίοδο οι μετοχές της PetroChina Co., της μεγαλύτερης εταιρείας πετρελαιοειδών της Κίνας σημείωσαν άνοδο 6%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα