Ικανοποίησαν τα κέρδη της Siemens

Τετάρτη, 29 Απριλίου 2009 11:06

Κέρδη μεγαλύτερα του αναμενόμενου ανακοίνωσε για το πρώτο τρίμηνο η Siemens, ως αποτέλεσμα της επιτάχυνσης του προγράμματος περικοπής δαπανών και της αυξημένης ζήτησης για μετασχηματιστές, τουρμπίνες και ιατρικά σκάνερ.

Τα λειτουργικά κέρδη της μεγαλύτερης εταιρείας μηχανολογικού εξοπλισμού στην Ευρώπη, στις βασικές δραστηριότητες της βιομηχανίας, της ενέργειας και της υγείας, ενισχύθηκαν στα 1,84 δισ. ευρώ από 1,29 δισ. ευρώ ένα χρόνο νωρίτερα. Οι προβλέψεις των αναλυτών έκαναν λόγο για κέρδη 1,65 δισ. ευρώ.

Η διοίκηση της Siemens προέβλεψε σήμερα ότι τα ετήσια κέρδη της θα ξεπεράσουν τα κέρδη – ρεκόρ των 6,6 δισ. ευρώ που εμφάνισε πέρυσι, ωστόσο, δεν επανέλαβε τον προηγούμενο στόχο για κέρδη τουλάχιστον 8 δισ. ευρώ.

Στο πλαίσιο των προσπαθειών να αντιμετωπιστεί η μειωμένη ζήτηση για εξοπλισμό αυτοματισμού, ο διευθύνων σύμβουλος της γερμανικής εταιρείας, Πέτερ Λόσερ, προχωρά σε περικοπές δαπανών σε επίπεδο εξαγορών και διοίκησης. Οι παραγγελίες μειώθηκαν κατά 11% στα 20,9 δισ. ευρώ κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου.

Οι μετοχές της Siemens ενισχύονταν νωρίτερα στο Χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης κατά 3,6% στα 49,16 ευρώ. Από τις αρχές της χρονιάς μέχρι και χθες, είχαν καταγράψει απώλειες 7,9%, με την κεφαλαιοποίηση της εταιρείας να διαμορφώνεται στα 44 δισ. ευρώ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα