Γ. Σουφλιάς: «Η Ελλάδα αποκτά ολοκληρωμένο χωροταξικό σχεδιασμό»

Τετάρτη, 29 Απριλίου 2009 14:02
UPD:14:03
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τη θεσμοθέτηση του Ειδικού Χωροταξικού για τον Τουρισμό, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, Γιώργος Σουφλιάς, μετά το τέλος της συνεδρίασης της Κυβερνητικής Επιτροπής.

«Η Ελλάδα, επιτέλους, μετά από πολλές δεκαετίες, αποκτά έναν ολοκληρωμένο χωροταξικό σχεδιασμό, απαραίτητο για την ορθολογική ανάπτυξη της χώρας, αλλά και για την προστασία του περιβάλλοντος», τόνισε ο κ. Σουφλιάς και πρόσθεσε: «Μετά το Εθνικό Χωροταξικό, τα Ειδικά Χωροταξικά για τις ανανεώσιμες πηγές και τη βιομηχανία που έχουν θεσμοθετηθεί, σήμερα, μετά απ΄ αυτήν την απόφαση της Κυβερνητικής Επιτροπής, θεσμοθετείται και το Ειδικό Χωροταξικό του Τουρισμού».

Όπως είπε, απομένουν δυο μικρότερης έκτασης χωροταξικά, τα σχετικά με τον παράκτιο και ορεινό χώρο, τα οποία είναι έτοιμα και εντός του επομένου χρονικού διαστήματος θα δοθούν για διαβούλευση.

Απαντώντας εξάλλου σε σχετική ερώτηση, ο κ,. Σουφλιάς χαρακτήρισε σωστά και απαραίτητα τα μέτρα του υπουργείου Οικονομίας για τα ακίνητα, εκτιμώντας ότι θα δώσουν μια τόνωση στην οικοδομική δραστηριότητα, η οποία, όπως σημείωσε ο υπουργός, είναι βασικός μοχλός της Οικονομίας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα