Αυξημένος τζίρος για τους μεσίτες ασφαλίσεων το 2008

Τετάρτη, 29 Απριλίου 2009 15:26

Αύξηση των εργασιών τους, παρά τη διεθνή κρίση και τις επιπτώσεις της στην εγχώρια χρηματαγορά, πέτυχαν το 2008 οι μεσίτες ασφαλίσεων – μέλη του Συνδέσμου Ελλήνων Μεσιτών Ασφαλίσεων (ΣΕΜΑ).

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις από την ανάλυση στοιχειών δημοσιευμένων ισολογισμών 15 μεγάλων μεσιτικών γραφείων, ο κύκλος εργασιών των μεσιτών ασφαλίσεων κατά την περυσινή χρήση αυξήθηκε κατά 9,4% σε σχέση με το 2007, όταν είχε διαμορφωθεί στα 204,651 εκατ. ευρώ.

Τα ανωτέρω γραφεία, στη συντριπτική τους πλειοψηφία, αύξησαν τα μεγέθη τους κατά την περυσινή χρήση από 4% έως και 38% σε σχέση πάντα με το 2007.

Από το ίδιο δείγμα προκύπτει επίσης ότι ατον κλάδο Πυρός καταγράφηκε αύξηση του κύκλου εργασιών από 1% έως και 30,1%, στον κλάδο Ασφάλισης Αυτοκινήτων σημειώθηκε άνοδος του κύκλου εργασιών έως και 26,5%, ενώ άνοδος έως και 28,9% σημειώθηκε στον κλάδο Αστικής Ευθύνης (εκτός Αυτοκινήτου).

Μικτή ήταν η εξέλιξη των μεγεθών των μεσιτικών εταιρειών στον κλάδο Μεταφορών, ενώ στον κλάδο Ζωής η ανάπτυξη των εργασιών ήταν κάθετη, αφού κατέγραψε ποσοστά έως και 170%.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κύριος όγκος του κύκλου εργασιών των μεσιτών ασφαλίσεων προήλθε και το 2008 από τους κλάδους Πυρός και Αυτοκινήτου.

«Ο κλάδος των μεσιτών δείχνει να αντιδρά με επιτυχία στην κρίση, κρίνοντας από τα οικονομικά στοιχεία του 2008, αλλά και από τις πρώτες ενδείξεις του 2009, σύμφωνα με τις οποίες, τα μεγέθη του κλάδου συνεχίζουν να κινούνται ανοδικά», σχολίασε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων Μεσιτών Ασφαλίσεων, κ. Γιώργος Καραβίας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα