Βουλγαρία: Στο 6% η μείωση κρατήσεων στα ξενοδοχεία

Το πρώτο τρίμηνο του 2009
Πέμπτη, 30 Απριλίου 2009 08:41

Ετήσια μείωση 6% το πρώτο τρίμηνο του 2009 σημείωσαν οι κρατήσεις στα ξενοδοχεία τη Βουλγαρίας, παρά τις θετικές τάσεις στην αύξηση κρατήσεων από ορισμένες χώρες, σύμφωνα με τα στοιχεία του Βουλγαρικού Οργανισμού Τουρισμού.

Στο μεταξύ, οι κρατήσεις από τη Ρουμανία σημείωσαν αύξηση 80% σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2009, ενώ το ποσοστό που αντιστοιχεί στις αφίξεις των Ρουμάνων τουριστών, έναντι της συνολικής τουριστικής κίνησης του πρώτου τριμήνου του 2009, προσδιορίζεται στο 14,8%. Αύξηση 2,8% καταγράφηκε και στις κρατήσεις των Ούγγρων τουριστών, 4,8% στις κρατήσεις των Ολλανδών τουριστών, 10,3% στις κρατήσεις των Τσέχων τουριστών, 11% στις κρατήσεις από την Αρμενία και 35% στις τουριστικές κρατήσεις από τη Μολδαβία. Αύξηση 38% παρατηρείται και στις κρατήσεις των Ρώσων τουριστών.

Ωστόσο, οι αυξήσεις αυτές δεν είναι ικανές να ισοσκελίσουν τη μείωση των κρατήσεων από τις ευρωπαϊκές τουριστικές αγορές, ο όγκος των οποίων διαμορφώνει την τάση του συνολικού αποτελέσματος της τουριστικής διακίνησης.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Bta



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα