Roche: Δυνατότητα αύξησης της παραγωγής Tamiflu

Πέμπτη, 30 Απριλίου 2009 11:23
UPD:11:39

Η αποτελεσματικότητα του αντι-ιικού Tamiflu απέναντι στον ιό της γρίπης των χοίρων τύπου A/H1N1 αναγνωρίσθηκε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και τα Αμερικανικά Κέντρα Ασθενείας και Πρόληψης (CDC).

Eτοιμη να αυξήσει την παραγωγή του σκευάσματος Tamiflu, το οποίο θεωρείται αποτελεσματικό κατά της γρίπης των χοίρων, είναι η ελβετική φαρμακευτική εταιρεία Roche, σε περίπτωση σχετικού αιτήματος διεθνών οργανισμών ή κρατών, ανακοίνωσε εκπρόσωπος της εταιρείας.

«Είμαστε σε θέση να αυξήσουμε την παραγωγή μας στα 400 εκατομμύρια δόσεων ετησίως», διευκρίνισε ο εκπρόσωπος προσθέτοντας ότι η εταιρεία δεν έχει δεχθεί σχετικό αίτημα.

Η αποτελεσματικότητα του αντι-ιικού Tamiflu απέναντι στον ιό της γρίπης των χοίρων τύπου A/H1N1 αναγνωρίσθηκε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και τα Αμερικανικά Κέντρα Ασθενείας και Πρόληψης (CDC).

Ο εκπρόσωπος δήλωσε επίσης ότι πολλές «κυβερνήσεις έχουν έλθει κατά τις τελευταίες ημέρες σε επαφή με την Roche για να δώσουν παραγγελίες» για την προμήθεια Tamiflu, χωρίς να διευκρινίσει τις ποσότητες που παραγγέλθηκαν και τις ενδιαφερόμενες χώρες.

Η Roche θεωρεί ότι «ο κόσμος είναι καλύτερα προετοιμασμένος από ποτέ απέναντι σε μία πανδημία της γρίπης», σε ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα χθες τη νύκτα.

Η Roche δήλωσε ότι έτοιμη να αποστείλει τρία εκατομμύρια δόσεις Tamiflu , που η εταιρεία έχει δωρίσει στον ΠΟΥ από το 2006. Αυτές οι δόσεις, που προορίζονται για τη θεραπεία ισάριθμων ανθρώπων, είναι αποθηκευμένες, στη διάθεση του ΠΟΥ, στην Ελβετία και τις ΗΠΑ και μπορούν να αποσταλούν σε διάστημα 24 ωρών.

Ο εκπρόσωπος υπενθύμισε ότι προς το παρόν η Roche δεν έχει λάβει αίτημα από τον ΠΟΥ για την αποστολή αυτών των στοκ.

Μια πανδημία της γρίπης των χοίρων θεωρείται πλέον «επικείμενη», σύμφωνα με τον ΠΟΥ που αναβάθμισε στη βαθμίδα 5 το επίπεδο συναγερμού. Ο Οργανισμός έχει επιβεβαιώσει 148 κρούσματα γρίπης των χοίρων ανά τον κόσμο, εκ των οποίων τα οκτώ θανατηφόρα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα