MIG: Αναβολή της αύξησης κεφαλαίου

Προς δημιουργία νέου σχήματος για την αναζήτηση κεφαλαίων
Πέμπτη, 30 Απριλίου 2009 18:36

H Μarfin Investment Group (MIG) δεν θα προχωρήσει στην αύξηση κεφαλαίου ύψους 5 δις ευρώ που είχε αρχικά ανακοινώσει μετά την κάθετη πτώση των τιμών στα χρηματιστήρια λόγω της κρίσης.

Στέλεχος του ομίλου, ωστόσο, δήλωσε ότι θα δημιουργηθεί μία νέα εταιρεία που θα επιδιώξει την άντληση των κεφαλαίων με σκοπό την εξαγορά τραπεζών στην Ελλάδα και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

«Η νέα εταιρεία θα επιδιώξει την άντληση κεφαλαίων έως 5 δισ. ευρώ μέσω στο 2009», δήλωσε στο Reuters στέλεχος του ομίλου.

Η MIG είχε ανακοινώσει τον περασμένο Σεπτέμβρη ότι θα προχωρήσει στην αύξηση κεφαλαίου με την διάθεση νέων μετοχών προς 5 ευρώ τη μία, με σκοπό τη χρηματοδότηση εξαγορών στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

«Με δεδομένες τις συνθήκες και την αναστάτωση στις αγορές, η διοίκηση της MIG πιστεύει ότι η συγκέντρωση κεφαλαίων στην τιμή των 5 ευρώ ανά μετοχή δεν είναι εφικτή ενώ ενδεχόμενη μικρότερη τιμή δεν ανταποκρίνεται στην πραγματική αξία της εταιρείας και των επενδύσεών της και επιπλέον θα έχει ως αποτέλεσμα την αδικαιολόγητη απομείωση του ποσοστού των υπαρχόντων μετόχων», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η MIG.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΜΙΓ



Σχολιασμένα