Ασιατικά Χρηματιστήρια

Δευτέρα, 04 Μαΐου 2009 05:16
UPD:05:24

Ανοδικά κινήθηκαν οι μετοχές στην Αυστραλία και τη Ν. Κορέα καθώς η βελτίωση της εμπιστοσύνης των καταναλωτών στις ΗΠΑ και οι υψηλότερες τιμές των μετάλλων τόνωσαν την αισιοδοξία ότι η παγκόσμια οικονομία ανακάμπτει.

Οι μετοχές της BHP Billiton Ltd., της μεγαλύτερης μεταλλουργίας στον κόσμο, αναρριχήθηκαν 1,7% στο Σύδνεϋ μετά την άνοδο των μετάλλων στο Λονδίνο την 1η Μαΐου και την αναρρίχηση του αργού πετρελαίου στα υψηλότερα επίπεδα πέντε εβδομάδων στη Ν. Υόρκη.

Απώλειες 6,5% σημείωσαν οι μετοχές της Macquarie Group Ltd., της μεγαλύτερης επενδυτικής τράπεζας της Αυστραλίας, μετά την πώληση μετοχών με έκπτωση και την ανακοίνωσή της ότι τα κέρδη της διαμορφώθηκαν χαμηλότερα των δικών της εκτιμήσεων.

Στην Αυστραλία ο δείκτης S&P/ASX 200 σημείωνε άνοδο 1,3% φθάνοντας στις 3.820,20 μονάδες στις 9:55 π.μ. ώρα Σύδνεϋ. Στη Ν. Κορέα ο δείκτης Kospi αναρριχήθηκε 1,6%. Κλειστές είναι σήμερα οι αγορές στην Ιαπωνία λόγω τριήμερης αργίας. Κλειστές ήταν οι περισσότερες αγορές την 1η Μαΐου λόγω του εορτασμού της Πρωτομαγιάς.

Ο MSCI Asia Pacific – εκτός της Ιαπωνίας – σημείωνε άνοδο 1,1%, φθάνοντας στις 284,19 μονάδες, ωθώντας τα κέρδη του έτους στο 15% εν μέσω εικασιών ότι η χειρότερη παγκόσμια ύφεση έλαβε τέλος.

Την 1η Μαΐου στις ΗΠΑ ο Standard & Poor’s 500 Index σημείωσε άνοδο 0,5% καθώς ο Reuters/University of Michigan για την εμπιστοσύνη των καταναλωτών σημείωσε άνοδο για δεύτερη συνεχόμενη φορά τον Μάϊο. ¶λλη έκθεση από το Institute for Supply Management έδειξε συρρίκνωση της βιομηχανικής παραγωγής τον Απρίλιο με τον χαμηλότερο ρυθμό σε επτά μήνες.

Το αργό πετρέλαιο για παράδοση Ιουνίου σημείωσε άνοδο 4,1% φθάνοντας στα 53,20 δολ. το βαρέλι την 1η Μαΐου στη Ν. Υόρκη. Στο Λονδίνο ο χαλκός αναρριχήθηκε 3,8%, ο ψευδάργυρος 6,3% και το νικέλιο 1,9%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα