Σερβία: Μέτρα για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης

Δευτέρα, 04 Μαΐου 2009 11:10

Τη μείωση - κατά 10% - στον αριθμό των δημοσίων υπαλλήλων το επόμενο εννεάμηνο επανέλαβε ο πρωθυπουργός της Σερβίας, Μίρκο Τσβέτκοβιτς, μέσω της συνέντευξης που παραχώρησε στην εφημερίδα του Βελιγραδίου «Μπλιτς».

Η απόφαση της κυβέρνησης ελήφθη στο πλαίσιο της περιστολής των δαπανών με στόχο τη μείωση του δημοσίου ελλείμματος, αλλά και των δαπανών στον κεντρικό προϋπολογισμό.

Ο κ. Τσβέτκοβιτς εξέφρασε την αισιοδοξία του για τα αποτελέσματα που θα έχουν τα ληφθέντα - από την κυβέρνηση - μέτρα για την αντιμετώπιση της παγκόσμιας κρίσης και πρόσθεσε πως η αύξηση του ΦΠΑ θα αποτελέσει το τελικό και πιο αποφασιστικό «βήμα» για την αντιμετώπιση της κρίσης.

Ο κ. Τσβέτκοβιτς τόνισε, εξάλλου, έπειτα από την αναθεώρηση του προϋπολογισμού, οι υπουργοί διατύπωσαν ανησυχία για την επάρκεια των κονδυλίων που διατίθενται για την υλοποίηση των δράσεων του κάθε υπουργείου, ωστόσο, διαβεβαίωσε πως ο αναθεωρημένος προϋπολογισμός «κινείται σε βάση σύνεσης».

Η παγκόσμια οικονομική κρίση, πρόσθεσε ο κ. Τσβέτκοβιτς, δημιουργεί προβλήματα τα οποία καλείται να επιλύσει η κυβέρνηση και αυτό θα πράξει. Ο Σέρβος πρωθυπουργός αναφέρθηκε εξάλλου στον κοινωνικό διάλογο που έχει αναπτύξει η κυβέρνηση με τα εργατικά συνδικάτα για το θέμα της απασχόλησης και πρόσθεσε πως «κάθε εποικοδομητική πρόταση θα ληφθεί υπόψη».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα