Plias: Διευκρινίσεις για το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου

Δευτέρα, 04 Μαΐου 2009 13:19

Σε διευκρινίσεις, με αφορμή τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων της, οι οποίοι κατά τη διάρκεια του τελευταίου μήνα αντιδρούν σε πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου που έχει προτείνει η Διοίκηση, προέβη η Plias ΑΒΕΕ.

«Παρά τις συνεχείς ζημιογόνες χρήσεις, η συνέχιση των δραστηριοτήτων της εταιρείας κατέστη εφικτή χάρη στην υποστήριξη των βασικών μετόχων, οι οποίοι μέσω δύο Αυξήσεων Μετοχικού Κεφαλαίου συνολικού ύψους 40 εκατ. ευρώ τα τελευταία 4 χρόνια, κάλυψαν τις ζημιές, μείωσαν τον δανεισμό της εταιρείας, ώστε να υλοποιηθεί το σχέδιο αναδιοργάνωσής της», τονίζει η Plias.

Όπως επισημαίνει, οι πωλήσεις της κατά το πρώτο τρίμηνο του 2009, λόγω της διεθνούς οικονομικής κρίσης, παρουσιάζουν σημαντική μείωση σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2008, ενώ τόσο η σημαντική μείωση των παραγγελιών όσο και οι καθυστερήσεις παράδοσης στις υπάρχουσες παραγγελίες, λόγω των πρόσφατων κινητοποιήσεων των εργαζομένων στο εργοστάσιο της εταιρείας αναμένεται ότι θα επηρεάσουν σημαντικά τα αποτελέσματά της.

Πριν την υποβολή της πρότασης για εφαρμογή προγράμματος εθελουσίας εξόδου, για το οποίο είχε επίσης εγκαίρως ενημερωθεί το Σωματείο των Εργαζομένων, όπως τονίζει η Plias, η Διοίκηση είχε προβεί σε μία σειρά συγκεκριμένων κινήσεων με στόχο τον περιορισμό των δαπανών και του κόστους λειτουργίας.

«Η Διοίκηση της Plias έχει συγκεκριμένο σχέδιο για την αντιμετώπιση της κρίσης. Η εταιρεία προτίθεται να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να εξασφαλίσει την συνέχεια της μακρόχρονης πορείας της», καταλήγει η εταιρεία στην ανακοίνωσή της.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα