Γ. Παπαθανασίου: «Θα κάνουμε προσαρμογές αν απαιτηθεί»

Δευτέρα, 04 Μαΐου 2009 15:39
UPD:15:49

Η κυβέρνηση αναπτύσσει ένα συγκροτημένο σχέδιο εξόδου από την κρίση και είναι αποφασισμένη να πορευτεί «βάζοντας το εθνικό πάνω από το οποιαδήποτε άλλο συμφέρον», δήλωσε ο ΥΠΟΙΟ κ. Γ. Παπαθανασίου (στη φωτογραφία με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Πέερ Στάινμπρουκ και τον Αυστριακό ομόλογό του Γιόζεφ Πρελ).

Η Ελλάδα, αν και προβλέπεται ότι θα παρουσιάσει και αυτή αρνητικό ρυθμό ανάπτυξης -0,9% το 2009, δείχνει ισχυρότερες αντοχές από τις άλλες χώρες της Ευρωζώνης, δήλωσε ο Υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γιάννης Παπαθανασίου, με αφορμή τις εαρινές προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Η διαφορά πρόβλεψης μεταξύ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (-0,9%) και της Ελλάδας (1,1%) εξηγεί και τις διαφορές των προβλέψεων για το δημοσιονομικό έλλειμμα και το δημόσιο χρέος, τόνισε ο κ. Παπαθανασίου και διευκρίνισε ότι οι νεότερες προβλέψεις της Επιτροπής δεν λαμβάνουν υπόψη τα πρόσφατα μέτρα που πήρε η κυβέρνηση για την ενίσχυση της ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας.

«Σε κάθε περίπτωση, η κυβέρνηση, όπως έχει δηλώσει, θα αξιολογήσει τον Ιούνιο την πορεία της οικονομίας και αν χρειασθεί θα προχωρήσει στις αναγκαίες προσαρμογές, προκειμένου να υλοποιηθούν οι στόχοι που έχουν τεθεί», επεσήμανε ο ΥΠΟΙΟ.

«Στο επόμενο διάστημα κρίνεται η δυνατότητα να περιορίσουμε τις δυσμενείς επιπτώσεις της διεθνούς κρίσης. Κρίνεται η δυνατότητα να δημιουργήσουμε ασφαλείς προϋποθέσεις για την έξοδο από την κρίση», υπογράμμισε ο κ. Παπαθανασίου, σημειώνοντας πως οι περιστάσεις απαιτούν ειλικρίνεια, συναίνεση, ολοκληρωμένο και συγκροτημένο σχέδιο.

Όπως ανέφερε, η κυβέρνηση αναπτύσσει ένα συγκροτημένο σχέδιο εξόδου από την κρίση και είναι αποφασισμένη να πορευτεί «βάζοντας το εθνικό πάνω από το οποιαδήποτε άλλο συμφέρον».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα