ΗΠΑ: Προς σύσταση ανεξάρτητης αρχής καθαρής ενέργειας

Δευτέρα, 04 Μαΐου 2009 16:48
UPD:16:53

Νέο νομοσχέδιο προωθείται στις Ηνωμένες Πολιτείες με στόχο τη θέσπιση νέας ανεξάρτητης αρχής που θα αποτελέσει την αιχμή του δόρατος για τις κρατικές επενδύσεις στην πράσινη ενέργεια.

Το διακομματικό νομοσχέδιο, το οποίο κατατέθηκε από τον επικεφαλής της Επιτροπής Ενέργειας και Φυσικών Πόρων της Γερουσίας, Τζεφ Μπίνγκαμαν, και τη Λίζα Μουρκόβσκι, θα αποτελέσει τη βάση για τη θέσπιση της Διεύθυνσης Ανάπτυξης Καθαρής Ενέργειας, η οποία θα ανήκει στο Υπουργείο Ενέργειας.

Η νέα αρχή προβλέπει την παροχή πολλών μορφών πιστώσεων, όπως δάνεια και εγγυήσεις δανείων, με στόχο την υποστήριξη των τεχνολογιών που είναι φιλικές στο περιβάλλον. Απώτερος σκοπός είναι η διαφοροποίηση του κλάδου ενέργειας της χώρας, καθώς και η μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.

Η Επιτροπή Ενέργειας και Φυσικών Πόρων εξετάζει δέσμη μέτρων που στοχεύει στην αύξηση της παραγωγής ανανεώσιμης πηγής ενέργειας και αποδοτικότητας της ενέργειας. Ο Μπίνγκαμαν αισιοδοξεί, πάντως, για την έγκριση από την επιτροπή ενός πιο ολοκληρωμένου πακέτου για την ενέργεια έως τις 25 Μαΐου.

Πηγή: Reuters



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα