Στο 10% οι αυξήσεις στα δίδακτρα των Ιδιωτικών

Για τις πρώτες τάξεις νηπιαγωγείου, δημοτικού και γυμνασίου
Δευτέρα, 04 Μαΐου 2009 18:24

Aυξήσεις στα δίδακτρα οι οποίες στα περισσότερα ιδιωτικά σχολεία για τις πρώτες τάξεις ανέρχονται στο 10% θα κληθούν να πληρώσουν την επόμενη σχολική χρονιά οι γονείς. Για τις ενδιάμεσες τάξεις το ποσοστό αύξησης θα ανακοινωθεί από το υπουργείο Ανάπτυξης εντός του Μαΐου.

Αν και υπάρχουν περιπτώσεις όπου οι αυξήσεις είναι πολύ μεγαλύτερες του 10%, το υπουργείο Ανάπτυξης σε ανακοίνωσή του επισημαίνει ότι οι γονείς έχουν τη δυνατότητα επιλογής σε ένα πολύ μεγάλο εύρος τιμών που κυμαίνεται από 2.000 ευρώ μέχρι και 11.000 ανά διδκατικό έτος. Συγκεκριμένα το υπουργείο σημειώνει πως «από την ανάλυση των υποβληθέντων διδάκτρων των πρώτων τάξεων των Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων, τα οποία σύμφωνα με το νόμο διαμορφώνονται ελεύθερα, προκύπτει ότι σε κάθε Εκπαιδευτική Περιφέρεια της χώρας, το εύρος μεταξύ κατώτερης και ανώτερης τιμής είναι πολύ μεγάλο, με αποτέλεσμα να δίνεται δυνατότητα επιλογής σχολείου από τους γονείς, πολύ, δε, περισσότερο, αφού οι μαθητές των ιδιωτικών σχολικών μονάδων, σχεδόν στο σύνολό τους, μετακινούνται από τις περιοχές κατοικίας τους». Προστίθεται δε πως οι γονείς γνωρίζοντας εκ των προτέρων τις τιμές των πρώτων τάξεων μπορούν να επιλέξουν το σχολείο φοίτησης των παιδιών τους, έχοντας υπόψη τους ότι οι μεταβολές των διδάκτρων για τις επόμενες (ενδιάμεσες) τάξεις είναι ελεγχόμενες, καθώς διαμορφώνονται με Υπουργική Απόφαση.

Τα δίδακτρα των 454 Ιδιωτικών Σχολικών Μονάδων της χώρας (204 Νηπιαγωγείων, 147 Δημοτικών και 103 Γυμνασίων), για τις πρώτες τάξεις Νηπιαγωγείου, Δημοτικού και Γυμνασίου αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου (www.gge.gr).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα